Rijk van Nijmegen

Nijmegenaar cel in voor zwaaien met bijl en inbraak

De Nijmegenaar raakte een andere man met een bijl.
De Nijmegenaar raakte een andere man met een bijl. © Pexels
NIJMEGEN - Een 30-jarige man uit Nijmegen moet acht maanden naar de gevangenis om een flinke reeks misdrijven in korte tijd, waaronder een poging tot zware mishandeling en meerdere bedrijfsinbraken.
De man pleegde in 2023 meerdere delicten, zoals bedreiging en een poging tot zware mishandeling. Daarbij had de man het gemunt op mensen die hem op een bepaalde wijze zouden hebben dwarsgezeten. Zo raakte hij met een bijl de knie van een slachtoffer, doordat hij met die bijl op de autoruit van het slachtoffer sloeg. Een andere man bedreigde hij met de dood. "De slachtoffers voelden zich angstig en onveilig", schrijft de rechtbank.
Daarnaast verduisterde hij een scooter en brak hij in bij twee bedrijfspanden in Nijmegen en een bedrijfspand in Millingen aan de Rijn.

Bekentenis

Tijdens de rechtszaak bekende de Nijmegenaar enkele delicten. De man krijgt een celstraf van twaalf maanden, waarvan vier maanden voorwaardelijk. Verder moet de man moeite doen voor het vinden en behouden van zinvolle dagbesteding en meewerken aan schuldhulpverlening.