Gelderse Vallei

Drie mannen vallen agent aan

In Barneveld is een agent aangevallen.
In Barneveld is een agent aangevallen. © Jasper Lindner/Omroep Gelderland
BARNEVELD - Een politieagent is in de nacht van zaterdag op zondag door drie mannen aangevallen in het centrum van Barneveld. Dat meldt de politie woensdag op Facebook. Tijdens een worsteling brak een stuk van de tand van de agent af.
De agent stond daar rond 4.00 uur te posten in verband met een kort daarvoor gepleegde inbraak. De drie mannen, die volgens de agent duidelijk onder invloed van alcohol waren, kwamen langs en begonnen hem direct lastig te vallen. Zij hadden overigens niets met de inbraak te maken.
De mannen schreeuwden naar de agent en draaiden dreigend om hem heen. Toen ze fysiek werden en niet reageerden op waarschuwingen dat zij afstand moesten houden, riep de agent via zijn portofoon hulp in van collega's.

Man greep agent om zijn nek

Daarop pakten de mannen de agent vast, een greep hem om de nek. Hij wist zich los te trekken en liep weg. Toch bleven de mannen proberen hem met hun vuisten te slaan. Volgens de politie beleefde de agent daardoor angstige momenten. en maakte hij zich ernstige zorgen over zijn veiligheid.
Toen de agent kans zag zijn stroomstootwapen te pakken en hiermee te dreigen, staakte het trio hun aanval. Maar dat was van korte duur, want ze vielen hem weer aan. De agent zette het stroomstootwapen in tegen een van de mannen. Kort hierna kwamen meerdere agenten ter plaatse en werden alle drie de verdachten aangehouden. Tijdens hun aanhouding wensten zij de agenten meerdere ziektes toe en scholden zij flink.

'Geweld tegen hulpverleners onacceptabel'

Volgens de politie komt geweld tegen politieambtenaren en hulpverleners in het algemeen regelmatig voor, ook in dit gebied. "Dat onze collega tijdens zijn werk op deze manier wordt belaagd, is onacceptabel", benadrukt de politie.
Door het incident hebben de agenten de actie rondom de inbraak moeten staken en er zijn hiervoor geen verdachten aangehouden.