liveblog | 13 februari

Botsing met scootmobiel • bom gevonden

Het actuele 112-nieuws uit Gelderland lees en zie je in onderstaand liveblog. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden, vermissingen en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 13 februari, 18:00 uur
18:00

Sieraden gevonden

De politie in de gemeente Overbetuwe is op zoek naar de rechtmatige eigenaar van wat sieraden. De politie denkt dat het spul gestolen is. En ook al enige tijd geleden. "De sieraden zijn al een aantal jaren geleden ontvreemd", zegt een agent. "Afgebeeld zijn onder andere twee hangertjes met op de voorzijde de inscriptie ‘behalt mich lieb’ en op de achterzijde ‘Hennie’."
Beelden van de sieraden staan op sociale media. De politie laat niet weten waarom er nu pas naar de eigenaar gezocht wordt. Wie tips heeft, mag zich melden bij de politie.
17:55

Politie zoekt dieven

De politie in Apeldoorn verdenkt drie mannen van winkeldiefstal. Ze hebben een foto verspreid van drie mannen die ze wel eens willen spreken over de diefstallen. Wie ze kent, mag zich melden.
17:34

Scootmobiel botst op auto

Een man is dinsdagmiddag gewond geraakt aan de Driestweg in Nunspeet. Hij zou met zijn scootmobiel op een stilstaande auto gebotst zijn. Hij is met spoed overgebracht naar het ziekenhuis, zo meldt een 112-fotograaf ter plaatse.
Zowel de geparkeerde auto als de scootmobiel liepen schade op. De scootmobiel is door de politie weggebracht.
De scootmobiel kwam tegen een stilstaande auto terecht.
De scootmobiel kwam tegen een stilstaande auto terecht. © Luciano de Graaf
15:40

Bom uit oorlog gevonden

Er is een granaat uit de Tweede Wereldoorlog gevonden in Nijmegen, zo meldt een 112-fotograaf ter plaatse. Dat gebeurde dinsdagmiddag tijdens graafwerkzaamheden aan de Duindoornstraat.
De Explosieven Opruimgsdienst heeft de bom meegenomen. Het zou gaan om een Britse granaat. Volgens de fotograaf is het explosief meegenomen en elders tot ontploffing gebracht.
Hulpdiensten aan de slag op de vindplaats.
Hulpdiensten aan de slag op de vindplaats. © Persbureau Heitink
De granaat in kwestie.
De granaat in kwestie. © Persbureau Heitink
15:15

Ongeval in Ede

Een automobilist is op een busje van een vuilnisophaaldienst gebotst. Dat gebeurde dinsdagmiddag op de Edisonstraat in Ede. De automobilist is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Het is niet duidelijk waarom de voertuigen op elkaar botste.
De schade na het ongeval.
De schade na het ongeval. © Bert - 112Nieuwswageningen/Persbureau Heitink
14:05

Aanhoudingen na achtervolging

Een 32-jarige man en een 31-jarige vrouw uit Enschede zijn dinsdag aangehouden na een achtervolging van ruim 45 minuten, die grotendeels door de Achterhoek voerde.
De twee reden in een gestolen auto. Toen agenten het voertuig in Enschede wilden controleren, ging de bestuurder als een haas vandoor. De politie ging er achteraan, eerst door Enschede, vervolgens door Duitsland, Winterswijk, Lichtenvoorde, Aalten, Groenlo en Eibergen.
Volgens de politie werden daarbij enorme snelheden bereikt en ontstonden er levensgevaarlijke situaties. Uiteindelijk kwamen de verdachten in de gestolen auto vast te zitten in een akker aan de Marhuizen in Groenlo. Het tweetal zit inmiddels vast.
De achtervolging eindigde in een akker.
De achtervolging eindigde in een akker. © Facebook politie Winterswijk