Rijk van Nijmegen

Nog nooit zoveel inschrijvingen op eerste dag 4Daagse

Militairen op de laatste dag van de 4Daagse, in 2023.
Militairen op de laatste dag van de 4Daagse, in 2023. © ANP
NIJMEGEN - De 4Daagse van Nijmegen heeft maandag het hoogste aantal inschrijvingen ooit op één dag binnengehaald. Op de eerste dag dat wandelliefhebbers zich konden aanmelden kwamen 15.643 inschrijvingen binnen, meldt de organisatie. In totaal zijn 47.000 startbewijzen beschikbaar. De 4Daagse is dit jaar van 16 tot en met 19 juli.
De inschrijving gaat zoals gebruikelijk in twee etappes. Wandelaars die al eerder een vierdaagse voltooiden en jongeren (dit jaar geboren tussen 2006 en 2012) kunnen zich tot en met 1 maart inschrijven.
Op 4 maart start de tweede inschrijfperiode, voor debutanten en eerdere deelnemers die uitvielen en geen Vierdaagsdekruisje hebben.

Marsleider: 4Daagse blijft populair

Volgens marsleider Henny Sackers onderstreept het nieuwe record 'de blijvende populariteit van de 4Daagse'. Vorig jaar vlogen de startbewijzen voor debutanten weg. In minder dan twee dagen was het evenement helemaal uitverkocht. Tot nu toe stond 2019 aan kop met 13.495 aanmeldingen op de eerste inschrijfdag.

Doorverkopen

Voor het eerst kunnen wandelaars hun startbewijs doorverkopen, bijvoorbeeld omdat ze meedoen toch niet zien zitten. Deelname kost dit jaar 115 euro. Een startbewijs doorverkopen kan tot en met 31 mei, 17.00 uur.
De mogelijkheid van het verkopen van een startbewijs moet een einde maken aan klachten over de wandelaars die op de eerste dag van de 4Daagse niet aan de start verschijnen, terwijl anderen geen startkaart konden krijgen.
Vorig jaar haalden bijna 3500 wandelaars hun startkaart voor de eerste dag niet op.