Rivierengebied

Omwonenden explosie Herveld krijgen politie op bezoek

De politie na de explosie.
De politie na de explosie. © Persbureau Heitink
HERVELD - Op maandagavond is er nog veel politie aanwezig op en rond het perceel waar maandagochtend een explosie plaatsvond in een schuur. Het ging om een explosie in een drugslab. Een politieman met een bivakmuts op laat weten dat er nog steeds sprake is van een plaats delict. Het onderzoek gaat verder.
Een buurman even verderop vertelt dat hij de explosie maandagochtend heeft gehoord. Hij liep net de deur van de woonkamer in toen hij de klap hoorde. Ook zijn vrouw hoorde de klap. De bewoner, die niet met naam genoemd wil worden, dacht eerst aan een ongeval op de nabijgelegen snelweg A50. Als snel bleek het anders te zijn
Ik kreeg ook bezoek van de politie op zoek naar boeven
Buurman

Drugslab ontploft

De buurtbewoner zag brandweer langskomen bij hem op de Merkenhorststraat: "Ik dacht ook toen nog dat ze bij de snelweg moesten zijn", vertelt hij. "Al snel kwamen er wel heel veel politieauto's langs", gaat hij verder. Op de radio kreeg hij mee dat het om een explosie bij het drugslab ging.
"Ik kreeg ook bezoek van de politie. Ze wilden controleren of er boeven binnen waren". De bewoner kreeg ook de vraag of de schuur waar de explosie was op zijn perceel lag. Dat was niet het geval.
De politie heeft uiteindelijk wel acht mensen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het drugslab. Zeven van hen waren op het terrein van het lab. Eén verdachte is aangehouden na een achtervolging.

Mensen lopen langs om te kijken

Op maandagavond werden er opvallend veel honden uitgelaten op de donkere weg langs de plaats delict. "Je schrikt toch wel als er zoiets gebeurd", zegt een vrouw die met haar hond langs het perceel loopt. "In Herveld gebeurt eigenlijk weinig, gelukkig", dan loopt ze weer verder langs de donkere weg.