Rivierengebied / Arnhem en omstreken

Acht aanhoudingen vanwege exploderend drugslab

Bij de woning is veel politie op de been.
Bij de woning is veel politie op de been. © Persbureau Heitink
HERVELD - De politie heeft acht mensen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het drugslab dat maandag ontplofte in Herveld. Zeven van hen waren op dat moment op het terrein. Eén verdachte is aangehouden na een achtervolging.
Het lab zat in een schuur nabij een boerderij aan de Merkenhorststraat, meldt de politie. Zeven verdachten zijn aangetroffen op het terrein waar het drugslab zat. De rol van alle verdachten wordt onderzocht, zegt de politie.

achtervolging

De achtste verdachte vertrok kort na de explosie en reed weg in een auto. Deze persoon is door agenten gesignaleerd en is na een korte achtervolging aangehouden op de Papendorpseweg, vlakbij de A12 ter hoogte van Utrecht.
De afrit vanaf de A12 werd in verband met de aanhouding een tijd afgezet, meldt RTV Utrecht. Opvallend was de inzet van een brandweerteam gespecialiseerd in de afhandeling van incidenten met gevaarlijke stoffen.

Gewond

Volgens de politie was de verdachte op het moment van de aanhouding gewond. De persoon is met verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Het is niet duidelijk of de verdachte gewond is geraakt door de explosie in het drugslab.