Liemers

Flügel in de vuilnisbak, maar gezellig is het toch

Controle tijdens frühschoppen Zevenaar.
Controle tijdens frühschoppen Zevenaar. © Omroep Gelderland
ZEVENAAR - Beveiligers die rond het feestterrein de carnavalvierders controleren op drank en glas en de bars niet meer buiten. Zevenaar treft extra maatregelen dit jaar om het carnavalsfeest veilig en beter te laten verlopen. Want net als in meer plaatsen, wordt het ook hier elk jaar drukker.
Tijdens het frühschoppen op maandag stroomt Zevenaar, oftewel Boemelburcht tijdens carnaval, alweer vroeg vol. Terwijl stadsprins Bart de Tweede het frühschoppen zo net heeft geopend met het tappen van zijn eigen carnavalsbier, is het in de feesttent op het Raadhuisplein alweer flink druk. Carnavalsvierders slaan de eerste biertjes achterover en deinen mee op de muziek van een dweilorkest.

Flügel in de prullenbak

Het bier komt vers van de tap en is niet meegenomen van huis of uit de supermarkt. Beveiligers aan de ingang van elke straat naar het centrum controleren bezoekers of ze drank bij zich hebben. "We controleren met name op glas want dat was er zondag veel te veel. En dat mag niet want dat is gevaarlijk."
Maar ook zelf drank meebrengen mag niet, en dus moeten enkele bezoekers de flesjes Flügel en water in de afvalbak gooien.

Nu kan iedereen plassen

Burgemeester Luciën van Riswijk is tijdens het frühschoppen ook in de stad. Hij is tevreden over hoe het gaat: "Het moest ook wel want het werd echt te druk. Vorig jaar kon je op sommige momenten nergens meer komen en dan is het niet veilig meer."
"En je kon bijvoorbeeld ook niet meer weg om naar de wc te gaan. Ook dat hebben we aangepakt. Er staan nu overal veel meer toiletten. "
Carnaval steeds drukker, gemeente neemt extra maatregelen