liveblog | 12 februari

Politie onderzoekt autobrand • files op A1

Het actuele 112-nieuws uit Gelderland lees en zie je in onderstaand liveblog. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden, vermissingen en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 12 februari, 21:10 uur
21:10

Politie onderzoekt autobrand

De politie onderzoekt een autobrand in de Nijmeegse wijk Leuvensbroek. Bewoners van de 13e straat ontdekten de brand rond 20.30 uur en belden de brandweer. Binnen korte tijd sloegen de vlammen uit de auto. Bewoners die hun auto's naast de brandende auto geparkeerd hadden, konden deze nog snel wegrijden.
De brandweer bluste de brand, maar de auto kan als verloren beschouwd worden. Van wie de auto is, is bij omwonenden niet bekend. De politie doet onderzoek naar de eigenaar van de auto en de oorzaak van de brand.
De vlammen sloegen uit de auto.
De vlammen sloegen uit de auto. © Waldie Rutten/Persbureau Heitink
16:58

Ongeluk op A1 zorgt voor flinke file

Door een ongeluk met meerdere voertuigen op de A1 bij Barneveld zijn twee rijstroken van de snelweg afgesloten. Verkeer in oostelijke richting heeft daardoor vanaf Hoevelaken te maken met zo'n anderhalf uur vertraging, meldt de ANWB.
De file strekt zich uit over ongeveer negen kilometer. Er zijn meerdere hulpdiensten ter plaatse. Volgens een correspondent reed een auto op de uitvoegstrook richting de A30 hard op een ander voertuig. Een persoon zou met spoed naar het ziekenhuis zijn vervoerd.
Er ontstonden op maandagavond nog meer files op de A1 en de A30.
11:23

Overval bij Action

Maandagochtend is een Tielse vestiging van de Action overvallen door een man met een steekwapen. Volgens de politie is de dief inmiddels gearresteerd.
De overval vond rond 10.20 uur plaats bij een locatie van koopjeswarenhuis Action aan het Molenstraatje. Een 28-jarige man uit Tiel bedreigde daarbij een medewerker met een mes en eiste de inhoud van de kassalade.
11:22

Explosie bij drugslab Herveld

In Herveld is maandagmorgen een drugslab ontdekt na een explosie. Het lab zat in een schuur nabij een boerderij aan de Merkenhorststraat, meldt de politie.
Hulpdiensten zijn aanwezig en de politie onderzoekt wat er gebeurd is. Op beelden is te zien hoe meerdere agenten voor een vrijstaand huis met rieten dak staan, dat vlak naast de A50 ligt.
07:00

Bewoner gewond bij brand

Bij een vrijstaande woning aan de Ericalaan in Ermelo heeft vanochtend in alle vroegte brand gewoed. Een van de bewoners, die het vuur probeerde te blussen met een tuinslang, raakte volgens een 112-correspondent gewond. Het slachtoffer zou met spoed naar het ziekenhuis zijn gebracht.
De brandweer heeft het vuur geblust
De brandweer heeft het vuur geblust © Persbureau Heitink
06:00

Veel schade na brand op parkeerplaats

In Klarenbeek heeft een brand op een parkeerplaats veel schade aangericht. Rond 0.30 uur stond aan de Klarenbeekseweg een bakwagen in lichterlaaie. Het vuur sloeg later over naar naast geparkeerde auto's en een coniferenhaag.
Hoewel de brandweer het vuur snel onder controle had, raakten de bakwagen en drie auto's zwaar beschadigd. De politie houdt rekening met brandstichting.
De zwaar beschadigde voertuigen
De zwaar beschadigde voertuigen © Luciano de Graaf