Gelderland

Bestelbus en auto botsen, A28 deels afgesloten

Bij een ongeluk op de A28 tussen Harderwijk en Nijkerk ter hoogte van Putten knalden twee voertuigen op elkaar. Dat meldt een 112-correspondent ter plaatse.
Laat op de zondagmiddag ging het weer mis op de A28. Het ongeluk gebeurde in de staart van een eerdere file die was ontstaan door een ongeluk bij Nijkerk waarbij vijf personen betrokken waren.

Forse schade

Later op de middag botsten de bestelbus en de auto op elkaar ter hoogte van Putten. De bestelbus belandde daardoor op zijn zijkant. De auto reed de berm in en kwam daar tot stilstand.
Beide voertuigen hebben zichtbaar forse schade opgelopen. Ook werd een derde auto door de bestelbus geraakt, deze heeft slechts lichte schade, een deuk in de kofferbak.
Hulpdiensten rukten na het ongeluk groots uit. Een berger is ter plaatse gekomen om de bestelbus op vier wielen te takelen en de voertuigen af te slepen. Ook is een deel van de snelweg afgesloten, de file duurt zo'n 20 minuten.

Eerder één gewonde

Eerder op zondagmiddag ging het ook mis op de snelweg, ter hoogte van Nijkerk. Daarbij is één persoon gewond geraakt. Dit gebeurde nadat de auto van de weg raakte en op de kop in de sloot terechtkwam.