liveblog | 11 februari

Motorrijder en auto botsen • botsing mogelijk opzet

Het actuele 112-nieuws uit Gelderland lees en zie je in onderstaand liveblog. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden, vermissingen en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 11 februari, 19:30 uur
19:30

Bestelbus en auto botsen

Bij een ongeluk op de A28 tussen Harderwijk en Nijkerk ter hoogte van Putten knalden twee voertuigen op elkaar.
19:10

Auto op de kop

Bij een ongeluk op de A28 ter hoogte van Nijkerk is zondagmiddag één persoon gewond geraakt. Dit gebeurde nadat de auto van de weg raakte en op de kop in de sloot terechtkwam.
16:20

Motorrijder botst met auto

Een motorrijder is zondagmiddag gewond geraakt bij een ongeluk op de Rondweg in Zelhem. Op de rotonde ging het mis. Daar draaide een auto de rotonde op en botsten de motorrijder en automobilist op elkaar. Dat meldt een 112-correspondent ter plaatse.
De motorrijder is afgevoerd per ambulance. De grijze auto liep schade op aan de voorzijde. De toedracht van het ongeluk wordt onderzocht door de politie.
De auto na de botsing.
De auto na de botsing. © 112-Achterhoek-nieuws
10:24

Botsing mogelijk opzet

Een aanrijding tussen een fietser en een auto in Zevenaar gebeurde vorige week mogelijk opzettelijk. Dat meldt de politie, die op zoek is naar getuigen.
Het voorval gebeurde bij het Musiaterplein op zaterdag 3 februari rond 21.15 uur. Het slachtoffer fietste over het fietspad toen een donkergekleurde auto de botsing veroorzaakte, mogelijk dus met opzet. Er zou daardoor zelfs sprake zijn van mishandeling.
De fietser kampt onder meer met lichamelijk letsel, aldus de politie. Die vraagt mensen die er meer van weten zich te melden.
10:06

Auto zonder bestuurder

De hulpdiensten keken zondag in alle vroegte vreemd op toen zij langs de snelweg A28 een auto aantroffen in een sloot. Een bestuurder was echter in geen velden of wegen te bekennen.
Voorbijgangers op de snelweg merkten de auto op toen het licht begon te worden. Zij belden 112, waarna de hulpdiensten uitrukten. Die zochten ook in het water tevergeefs naar de bestuurder. Er was gewoon niemand te vinden.
De politie probeert alsnog te achterhalen waar de bestuurder is gebleven.
De bestuurder van deze auto was verdwenen.
De bestuurder van deze auto was verdwenen. © Luciano de Graaf
09:05

Ontploffing bij huis

Een ontploffing richtte zaterdagavond schade aan bij een huis in de Brucknerstraat in Zutphen. Een groot gat in de voordeur van het appartement was het resultaat.
Volgens de politie was er rond 19.50 uur een explosie bij de woning. "Hierbij is iets aan of bij de voordeur van die woning ontploft. Hierdoor is er schade ontstaan aan de voordeur. Er is geen brand geweest en er is ook niemand gewond geraakt", meldt een woordvoerder.
Het onderzoek naar de explosie loopt. Vooralsnog is er nog geen verdachte in beeld, aldus de politie.
Door een ontploffing zit er een groot gat in deze voordeur.
Door een ontploffing zit er een groot gat in deze voordeur. © Luciano de Graaf