Arnhem en omstreken

Verdwenen circushondje Buddy duikt op in Arnhem

Buddy is weer veilig thuis.
Buddy is weer veilig thuis. © Dogsearch Nederland
ARNHEM - De circushond Buddy, die donderdagnacht werd gestolen uit zijn verblijf in Almere, is een dag later teruggevonden in Arnhem. Dat zegt Dogsearch Nederland, een organisatie die helpt bij het zoeken naar vermiste huisdieren. Buddy werd trillend onder de arm van een man gezien op station Arnhem.
Een vrouw zag dat het hondje bang was en maakte zich zorgen, meldt Omroep Flevoland. "Zij benaderde de man en die vertelde dat hij Buddy had gered omdat hij door zijn baasje werd mishandeld", vertelt een woordvoerder van Dogsearch. "Dit is helemaal niet waar, het zijn hele lieve mensen".

Honderd euro

De vrouw mocht de hond voor honderd euro van de onbekende man overkopen, en deed dat om het dier veilig te stellen. In de loop van de dag ontdekte ze door een oproep op sociale media dat Buddy vermist was.
Ze belde Dogsearch en werd in contact gebracht met de eigenaren. Zij hebben het dier opgehaald en volgens de woordvoerder aangifte gedaan. De vrouw is blij dat het dier veilig is en hoeft haar geld niet terug.

Midden in de nacht gestolen

Buddy is één van de vier honden van circus Bolalou, dat in Almere verblijft omdat er tijdelijk geen optredens zijn. "Toen rond vier uur in de nacht hun honden tekeer gingen, ontdekte de eigenaren dat hun schoenen waren verdwenen en het hek van het hondenverblijf was gesloopt. De andere dieren waren er nog, maar Buddy was weg", aldus de woordvoerder van Dogsearch.
Het vermoeden is dat de onbekende man vervolgens met de hond de trein naar Arnhem heeft genomen.