Rivierengebied

TERUGKIJKEN | Gods zegen maakt carnaval in Zaltbommel onvergetelijk

De carnavalsoptocht in Zaltbommel kijk je hier terug.
De carnavalsoptocht in Zaltbommel kijk je hier terug. © Omroep Gelderland
ZALTBOMMEL - Carnaval draait voor veel feestvierders maar om één ding: bier drinken. Maar in Zaltbommel wordt het iets serieuzer genomen. Voorafgaand aan de optocht van zaterdagmiddag heeft een speciale carnavalsbisschop de carnaval officieel ingeluid met een zegening van de carnavalswagens.
"Zegenen betekent het goede over elkaar zeggen" vertelde bisschop Bertus, die normaal gesproken pastoor is, voorafgaand aan de optocht. Hij vindt het een belangrijke traditie. "Die wagens zijn gemaakt door mensen, voornamelijk jonge mensen. Daar zijn ze al maanden mee bezig en ze hebben veel van zichzelf erin gestopt. Als ik een wagen zeeg, zegen ik als het ware ook de makers."
Als ik een wagen zeeg, zegen ik ook de makers.
Bisschop Bertus
De carnavalsvierders vinden de officiële zegening van hun feest prachtig. "Ik hoop dat het veel geluk brengt naar ons team", zegt een carnavalsvierder. "Het is een jaarlijkse traditie. Normaal ben ik niet gelovig, maar nu eenmalig wel", vult een ander aan. "Pastoor Bertus is gewoon zoals een pastoor hoort te zijn. Hij brengt het geloof naar de mensen. Mooier kan je het niet hebben", aldus een feestvierder.
Kijk de carnavalsoptocht in Zaltbommel hier terug: