Arnhem en omstreken

Brand op boot met asielzoekers in Arnhem

Brand op boot met asielzoekers in Arnhem
Brand op boot met asielzoekers in Arnhem
ARNHEM - Op een boot met asielzoekers in Arnhem heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag brand gewoed. Het vuur brak uit rond 01.45 uur in het restaurant op het schip.
De brandweer is met verschillende eenheden uitgerukt om het vuur aan de Nieuwe Kade te bestrijden. Op de boot worden door het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers (COA) vluchtelingen opgevangen.
Het schip waarop de brand woedt, is ontruimd. Ook een naastgelegen boot waar eveneens asielzoekers worden opgevangen is ontruimd, aldus de veiligheidsregio.
Boot ontruimd na brand

300 mensen opgevangen

Acht mensen zijn nagekeken omdat zij rook hadden ingeademd, maar niemand hoefde naar het ziekenhuis. Op beide schepen worden in totaal zo'n driehonderd mensen opgevangen. Die worden nu tijdelijk ondergebracht in het stadskantoor van de gemeente. Er werd aanvankelijk iemand vermist, maar die is teruggevonden.
De brand is rond 01.45 uur ontstaan in het restaurant. Daarna heeft de rook zich snel over het schip verspreid, aldus de woordvoerder. Het vuur was rond 03.30 uur onder controle. De brandweer controleerde vervolgens beide boten op rook.
Rond 06.00 uur werden voorbereidingen getroffen voor de terugkeer van de asielzoekers die op de naastgelegen boot wonen. De veiligheidsregio meldt dat het schip waarop de brand woedde, wordt verplaatst.
Bewoners en politie op de Nieuwe Kade in Arnhem
Bewoners en politie op de Nieuwe Kade in Arnhem © Persbureau Heitink