Noord-Veluwe / Stedendriehoek

Honderden mensen treuren in lichtjesoptocht om Kyra (14)

Lichtjestocht voor omgekomen Kyra.
Lichtjestocht voor omgekomen Kyra. © Omroep Gelderland
EPE - In Epe liepen familie, vrienden en clubgenoten vrijdagavond mee in een lichtjestocht voor de omgekomen 14-jarige Kyra. Ook burgemeester Tom Horn liep mee in de tocht: "Wat er gebeurd is, is hartverscheurend. Maar wat we vanavond zien, is hartverwarmend. Zo veel mensen om het verdriet te delen."
Voorafgaand aan de lichtjestocht was er een condoleance bij de Regionale Scholengemeenschap Noord Oost Veluwe. Om 19.15 uur verzamelden mensen zich met kaarsjes en lichtjes bij de hockeyclub aan de Wachtelenbergweg, waar de stoet rond 19.30 uur vertrok.
Kyra kwam zaterdagavond laat om het leven toen zij met haar fiets naar huis ging. Het meisje raakte met fataal gevolg betrokken bij een ongeluk bij een oversteekplaats waar de Hoofdstraat overgaat in de Heerderweg. De automobilist die daar ook bij betrokken was, reed door.

Vuurwerk

De gebeurtenis sloeg in Epe in als een bom. De lichtjestocht ging langs de plek des onheils, er liepen honderden mensen mee. Bij de herdenkingsplek werd vuurwerk afgestoken en enkele woorden gesproken.
Na het ongeluk is een 23-jarige man uit Epe aangehouden die op een of andere manier betrokken is geweest bij het ongeluk. Hij werd ook weer vrijgelaten, want er is meer informatie nodig om te achterhalen of, en zo ja, wat hem precies te verwijten valt.