Gelderse Vallei

Grote slag bij controle in Stroe: auto's en geld gepakt, boetes uitgedeeld

Vele tienduizenden euro's aan openstaande schulden werden geïnd.
Vele tienduizenden euro's aan openstaande schulden werden geïnd. © Persbureau Heitink
STROE - De politie, de Belastingdienst, de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA), de Koninklijke Marechaussee, douane en de gemeente Barneveld hebben donderdag een flinke slag geslagen met een gezamenlijke controle langs de A1 bij Stroe.
De politie heeft zeven personen aangehouden voor het rijden onder invloed van drugs en alcohol en rijden zonder rijbewijs en er werden 800 verkeersboetes uitgeschreven voor het overtreden van de toegestane snelheid. Ook werd er een aantal verboden goederen in beslag genomen.
Door de Belastingdienst werden belastingschulden gesignaleerd, waarvan 124.000 euro direct geïnd is. Ook zijn er door de Belastingdienst twaalf auto’s in beslag genomen vanwege 154.000 euro aan openstaande schulden. Eén voertuig werd afgevoerd vanwege een openstaande schuld van 18.000 euro.
Bij deze controle werd onder meer gebruik gemaakt van vaste en mobiele ANPR camera’s en een drugshond van de Douane. Met behulp van motorrijders van de politie werden de voertuigen naar de controle geleid. Daarnaast reden in de omgeving opvallende en onopvallende voertuigen rond die letten op verdachte activiteiten.