Noord-Veluwe

Kruipende inbreker steelt geld in vakantiepark, zelfs de fooienpot

De politie zoekt deze kruipende inbreker.
De politie zoekt deze kruipende inbreker. © politie/Plaats Delict
PUTTEN - De politie heeft de hulp van het publiek nodig om een kruipende inbreker in de boeien te kunnen slaan. Die sloeg toe in het receptiegebouw van een vakantiepark in Putten. En hij was niet alleen.
De eerste inbreker die op bewakingsbeelden is te zien, kruipt over de vloer van de receptie van het vakantiepark aan de Krachtighuizerweg. Uiteindelijk komt hij overeind, waarschijnlijk heeft hij in de gaten dat hij toch wel wordt gefilmd.
Dan duikt ook de compagnon op. Ze doorzoeken het hele gebouw: laatjes, kastjes, alles gaat open. En soms hebben ze grof geweld nodig om iets open te krijgen. Deuren, kastjes en ook een raam moeten stuk.

Ze namen de tijd

De inbrekers nemen voor dit alles de tijd, ze zijn ongeveer anderhalf uur binnen.
En in die tijd weten ze ongeveer 2.000 euro te stelen, inclusief de inhoud van de fooienpot voor het personeel. Vreemd genoeg nemen ze ook een zakje tiewraps mee.
Die verdwijnen in de rugzak van een van hen.
Kruipende inbreker

Dit is een item uit het opsporingsprogramma Plaats Delict van Omroep Gelderland en RTV Oost. Herken je iemand? Bel 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem) of 0800-6070 (Tiplijn politie). Zaaknummer: 2023494459.