Rivierengebied

Treinreiziger vernielt toegangspoortje

De politie weet wie de schopper (links) is.
De politie weet wie de schopper (links) is. © politie/Plaats Delict
CULEMBORG - Als je met de trein reist, betaal je daarvoor. Tegenwoordig gaat dat door in te checken. Maar niet iedereen heeft daar trek in, zoals deze jongeman in Culemborg.
Update: de verdachte is bekend bij de politie.
Het station In Culemborg is voorzien van toegangspoortjes. Die gaan automatisch open en dicht na het in- en uitchecken door reizigers.
De politie zoekt een reiziger die geen zin had om zijn pas tegen de kaartlezer te houden. Op bewakingsbeelden is te zien dat hij een poortje open schopt. Het glas van het poortje gaat aan gruzelementen.
De toegangspoortjes zijn er niet voor niets. "Zo houden we het station veilig en verminderen we het aantal zwartrijders", schrijven de Spoorwegen op hun website.

Minder zwartrijders

Zwartrijden is de belangrijkste aanleiding voor agressie in treinen, aldus NS. Doordat vele stations poortjes hebben daalt dat aantal reizigers zonder kaartje.
NS wil de schade op de 'poortschopper' in Culemborg verhalen en heeft aangifte gedaan. Wie de jongeman herkent, wordt verzocht de politie te bellen.
Wil je weten op welke stations toegangspoortjes zijn, klik dan hier.

Dit is een item uit het opsporingsprogramma Plaats Delict van Omroep Gelderland en RTV Oost. Herken je iemand? Bel 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem) of 0800-6070 (Tiplijn politie). Zaaknummer: 2023545217.