Noord-Veluwe

Lichtjestocht voor verongelukte Kyra (14)

Bloemen op de plek van het ongeval
Bloemen op de plek van het ongeval © Omroep Gelderland/Pixabay
EPE - Voor de 14-jarige Kyra uit Epe, die afgelopen weekend omkwam bij een verkeersongeluk in haar woonplaats, wordt vanavond een condoleance op haar school gehouden, gevolgd door een lichtjestocht.
De Regionale Scholengemeenschap Noord Oost Veluwe, hockeyclub MHC Epe en voetbalvereniging SV Epe houden de condoleance samen op de middelbare school. Tussen 17.00 en 19.00 uur kunnen mensen een condoleanceregister tekenen voor het overleden meisje.
Om 19.15 uur kunnen mensen zich met kaarsjes en lichtjes verzamelen bij de hockeyclub aan de Wachtelenbergweg voor een lichtjestocht die de club organiseert. De stoet vertrekt daar om 19.30 uur.

Onderweg naar huis

Kyra kwam in de nacht van zaterdag op zondag om het leven bij een oversteekplaats waar de Hoofdstraat overgaat in de Heerderweg. Ze was met de fiets onderweg naar huis en is daar geraakt door een personenauto. De bestuurder reed na het ongeval door.
Een 23-jarige man uit Epe werd kort daarna aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de fatale aanrijding. Hij werd ook weer vrijgelaten, want er is meer informatie nodig om te achterhalen of en zo ja wat hem precies verweten kan worden.

Bloemen en kaarsjes

Aan de Heerderweg in Epe ontstond maandag een herdenkingsplek met bloemen en kaarsjes. Op de school werd een stiltelokaal ingericht waar leerlingen en docenten Kyra kunnen herdenken en gevoelens en gedachten kunnen delen.
Burgemeester Tom Horn sprak van een verschrikkelijk en dramatisch ongeluk met veel impact, waarvan het nieuws als een schokgolf door Epe ging.