liveblog | 9 februari

Drie gewonden bij ongeval • N317 tot in de avond dicht

Het actuele 112-nieuws uit Gelderland lees en zie je in onderstaand liveblog. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden, vermissingen en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 9 februari, 19:12 uur
19:12

Drie gewonden

Op de Meersteeg in Echteld gebeurde vrijdag rond 17.35 een ongeval. Ter hoogte van de carpoolplaats botsten twee personenauto's frontaal op elkaar
Meerdere personen raakten gewond. De brandweer moest eraan te pas komen om mensen uit de auto's te bevrijden. In totaal zijn twee volwassenen en een kind overgebracht naar het ziekenhuis. Er waren nog meer mensen bij het ongeluk betrokken, maar zij hoefden niet naar het ziekenhuis.
De weg is volledig afgesloten in verband met sporenonderzoek.
De schade bij het ongeval in Echteld.
De schade bij het ongeval in Echteld. © Persbureau Heitink
18:25

Fietser zwaargewond

Een fietser is vrijdag in Arnhem zwaargewond geraakt door een aanrijding met een lijnbus. Dat gebeurde rond 16.45 uur op de IJssellaan.
Het ongeval gebeurde bij een oversteekplaats voor fietsers.
Het ongeval gebeurde bij een oversteekplaats voor fietsers. © Persbureau Heitink
16:37

Auto's op elkaar

Een automobilist raakte vrijdagmiddag gewond door een ongeluk in Beekbergen. Het ging rond 15.45 uur flink mis op de Engelanderholt in Beekbergen. Een auto kwam door nog onbekende oorzaak op de verkeerde weghelft terecht en botste frontaal op een tegenligger.
Het ambulancepersoneel heeft zich ontfermd over de bestuurders. Een van hen is per ambulance met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. De andere is ter plekke nagekeken en behandeld.
De auto’s zijn door het ongeluk fors beschadigd geraakt en zullen door een berger moeten worden afgesleept. De weg tussen Ugchelen en Beekbergen is vanwege het ongeluk afgesloten.
De beschadigde auto's in Beekbergen.
De beschadigde auto's in Beekbergen. © Luciano de Graaf
14:45

Grote slag bij controle in Stroe

De politie, de Belastingdienst, de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA), de Koninklijke Marechaussee, douane en de gemeente Barneveld hebben donderdag een flinke slag geslagen met een gezamenlijke controle langs de A1 bij Stroe.
De politie heeft zeven personen aangehouden voor het rijden onder invloed van drugs en alcohol en rijden zonder rijbewijs en er werden 800 verkeersboetes uitgeschreven voor het overtreden van de toegestane snelheid. Ook werd er een aantal verboden goederen in beslag genomen.
Door de Belastingdienst werden belastingschulden gesignaleerd, waarvan 124.000 euro direct geïnd is. Ook zijn er door de Belastingdienst twaalf auto’s in beslag genomen vanwege 154.000 euro aan openstaande schulden. Eén voertuig werd afgevoerd vanwege een openstaande schuld van 18.000 euro. Lees verder op de website.
14:33

Fietsster hard ten val bij aanrijding

Een fietsster is vrijdagmiddag gewond geraakt bij een ongeluk met een personenauto op de Kraaienweg in Apeldoorn. De vrouw raakte gewond aan haar been en is door ambulancepersoneel behandeld voor zij naar het ziekenhuis ging, meldt een videocorrespondent.
Het ongeluk gebeurde rond 13.30 uur op de kruising Hofveld met de Kraaienweg, een drukke doorgaande weg. De fietsster werd over het hoofd gezien door een bestuurder van een personenauto. De vrouw kwam hard ten val en raakte gewond.
De fiets van de vrouw is tijdelijk bij een woning gestald. De auto liep lichte schade op. Agenten hebben van betrokkenen en getuigen een verklaring opgenomen.
Een fietsster kwam hard ten val na een ongeluk met een personenauto
Een fietsster kwam hard ten val na een ongeluk met een personenauto © Luciano de Graaf
13:15

Tankwagen vol diervoer kantelt

De N317 is tussen Doesburg Centrum en de rotonde van de N338 in beide richtingen afsloten door een ongeval met een vrachtwagen. Rond 10.30 uur reed een tankwagen vanaf Doetinchem in de richting van Dieren. Op de N317 ter hoogte van Doesburg ging het mis. De combinatie kwam in de berm terecht, waarna de oplegger kantelde en losschoot.
Volgens een 112-correspondent ter plaatse vervoerde de combinatie 34 ton aan diervoer. Een deel ligt naast de oplegger. Door bergingswerkzaamheden is de weg naar verwachting tot in de nacht dicht. Verkeer wordt omgeleid.
Volgens de correspondent raakte de chauffeur niet gewond.
De oplegger belandde in de berm
De oplegger belandde in de berm © Persbureau Heitink