Arnhem en omstreken

Hij liet haar gewond achter, politie is boos

De veroorzaker van de valpartij fietste door.
De veroorzaker van de valpartij fietste door. © politie/Plaats Delict
ARNHEM - De politie in Arnhem is op zoek naar een fietser die een meisje van 13 ten val bracht en haar aan haar lot overliet. Het gebeurde op 20 november omstreeks 15.00 uur op de Rosendaalseweg.
Een auto kon net op tijd stoppen. Het slachtoffer liep een hersenschudding op en kon een week niet naar school. De politie riep de fietser al eens op zich te melden, maar dat deed hij niet.
Het was druk die middag op de Rosendaalseweg, de politie vermoedt dat de veroorzaker van het ongeluk haast had. Hij haalde een paar scholieren in en vervolgens ook het meisje van 13.

Sturen in elkaar

De sturen van beide fietsen haakten in elkaar, en toen fietste hij de weg op. Het meisje werd meegetrokken. De sturen raakten opeens los. Het slachtoffer van 13 verloor haar evenwicht en smakte tegen het asfalt.
De veroorzaker van de val fietste door alsof er niets aan de hand was. De politie neemt hem dat kwalijk. Woordvoerder Sigrid Passchier zegt: "Het is waarschijnlijk helemaal niet zijn bedoeling geweest dat dat meisje viel, maar hij had wel kunnen weten dat ze was gevallen. Ze schreeuwde namelijk en er was commotie. We willen graag zijn kant van het verhaal horen."
Fietser spoorloos

Dit is een item uit het opsporingsprogramma Plaats Delict van Omroep Gelderland en RTV Oost. Herken je iemand? Bel 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem) of 0800-6070 (Tiplijn politie). Zaaknummer: 2023556660.