Liemers

In dit huis voor arbeidsmigranten komen vooral stelletjes te wonen

Bomen voor het pand aan de Visserlaan
Bomen voor het pand aan de Visserlaan
DUIVEN - Er wordt hard gewerkt aan de verbouwing van het onderkomen voor negentig arbeidsmigranten in Duiven. Inmiddels is het voormalige kantoorpand van binnen helemaal gestript. De verwachting is dat de eerste groep van vijftig bewoners nog vóór de bouwvakantie hun intrek kunnen nemen in het pand aan de Visserlaan. De rest volgt in september.
De huisvesting liep lange tijd vertraging op door bezwaren uit de directe omgeving. Buurtbewoners waren bang voor overlast. Volgens ondernemer Ted van den Besselaar komen er voornamelijk stelletjes te wonen in het gebouw: "De meeste mensen komen uit Polen. Zestig bewoners hebben straks eigen voorzieningen, dus een eigen keukentje en sanitair. De andere dertig delen de keuken en het sanitair."

Bomen en 24 uur per dag beveiliging

Eerder al verzekerde Van den Besselaar de omwonenden dat er alles aan gedaan wordt om overlast te voorkomen. Zo is er straks 24 uur per dag beveiliging en als er klachten zijn vanuit de buurt of overlast, wordt daar volgens de initiatiefnemer meteen actie op ondernomen. Daarnaast zijn er al bomen voor het gebouw geplant om eventuele 'inkijk' bij de overkant te voorkomen. Er wonen naar schatting in totaal zo'n vijfhonderd arbeidsmigranten in Duiven.