liveblog | 8 februari

Vuur papierfabriek loos alarm • brandweer ramt auto

Het actuele 112-nieuws uit Gelderland lees en zie je in onderstaand liveblog. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden, vermissingen en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 8 februari, 21:15 uur
21:15

Auto total loss in Ruurlo

Een automobilist heeft op de N319 tussen Ruurlo en Groenlo een harde klap gemaakt. Volgens een correspondent ter plaatse raakte de auto met zijn linkerzijde een boom, waarna deze de weg overschoot en tegen een boom tot stilstand kwam. De weg is afgesloten, het verkeer wordt over de parallelweg geleid.
Deze auto raakte een boom op de N319
Deze auto raakte een boom op de N319 © 112Achterhoek-nieuws
20:45

Brandweer rukt uit voor loos alarm, ramt auto

Een tankautospuit van de brandweer heeft vanavond in Doetinchem een stilstaande auto geramd. Dat gebeurde toen de brandweer uitrukte naar een vermoedelijke brand in een papierfabriek.
Aan de Gaswal stond een automobiliste stil om ruimte te geven aan de brandweer, die met spoed onderweg was naar de brand. Door nog onbekende oorzaak knalde de brandweerwagen op de stilstaande auto, die hierdoor zwaar beschadigd raakte.
De brand in de papierfabriek bleek overigens loos alarm. "Uit nader onderzoek blijkt er geen sprake te zijn van brand, maar van stoom wat werd aangezien voor rook", meldt de Veiligheidsregio.
De schade wordt momenteel afgehandeld.
De schade wordt momenteel afgehandeld. © 112Achterhoek-nieuws
19:57

Fietser aangereden door auto

Op de Apeldoornseweg in Arnhem is donderdagavond rond 19.30 uur een fietser aangereden. De fietser reed richting het centrum en kwam door nog onbekende oorzaak in botsing met een automobilist.
Volgens een correspondent ter plaatse wordt de fietser momenteel behandeld in een ambulance. De aard van diens verwondingen is onbekend.
Op de Apeldoornseweg werd een fietser aangereden.
Op de Apeldoornseweg werd een fietser aangereden. © Persbureau Heitink
16:35

Aanhouding in Arnhem

Op een parkeerplaats bij Arnhem is donderdag een 28-jarige man uit Son en Breugel aangehouden. Een 112-fotograaf ter plaatse zag hoe de auto waar de man als passagier in zat naar de parking is geleid door drie politiewagens. Vervolgens werd de man gefouilleerd en in de boeien geslagen. De auto zou in beslag genomen zijn.
Volgens een politiewoordvoerder is de man opgepakt, omdat de politie Amsterdam hem wil spreken. Waarover kon zij niet zeggen.
De aanhouding bij Arnhem.
De aanhouding bij Arnhem. © Persbureau Heitink
16:20

Ongeval in Velp

Bij een botsing tussen twee auto's in Velp zijn de betrokken auto's fors beschadigd geraakt. Dat gebeurde donderdagmiddag op de kruising Lepelaarstraat met de President Kennedylaan.
Er raakte niemand gewond. De oorzaak van het ongeval is niet duidelijk.
Het ongeval in Velp.
Het ongeval in Velp. © Persbureau Heitink
14:55

Verdachten mogelijk langer vast

De twee mannen die zijn aangehouden na de boerenacties bij de A50 worden voorgeleid bij de rechter-commissaris. Die beoordeelt of de twee langer vast blijven zitten.
Bij de protesten werden maandagavond meerdere branden gesticht. Stapels afval zijn gedumpt en sommige hopen zijn in brand gestoken. In die hopen zat soms asbest.
Een man (35) uit Eerbeek en een man (39) uit Klarenbeek aangehouden. Morgen wordt dus duidelijk of ze langer vast blijven zitten.
Een brand langs de snelweg.
Een brand langs de snelweg. © Luciano de Graaf