Liemers

Weer ludieke carnavalsactie van burgemeester Zevenaar

Het college loopt alvast de polonaise door Zevenaar.
Het college loopt alvast de polonaise door Zevenaar. © Gemeente Zevenaar
ZEVENAAR - Weer komt de gemeente Zevenaar met een eigen carnavalsvideo. De gemeente wil namelijk laten zien dat er ook heus wel carnaval gevierd wordt boven de rivieren. Dus is de video inmiddels een traditie. Burgemeester en wethouders trekken weer hun beste carnavalskleren uit de kast en lopen de polonaise op de Markt in het centrum van Zevenaar.
Burgemeester van Riswijk en wethouders zijn dus druk met het maken van een jolige video. Een woordvoerder benadrukt dat de gemeente dat ook belangrijk vindt: "Elk jaar maken we een carnavalsvideo. Vorig jaar hadden we het eigen liedje van het college, dat nummer ging viral en is heel goed bekeken. Dit jaar hebben we ingezoomd op 'frühschoppen'. Dat is een groot ding hier in de gemeente. Op maandag komen er veel mensen naar het centrum van Zevenaar om feest te vieren."

Iets te vroeg in de feeststemming

De grap zit hem dit jaar in het tijdstip, want uiteindelijk blijken de carnavalsvierders iets te vroeg te zijn. Overigens wordt er ook dit jaar volop carnaval gevierd in de gemeente Zevenaar, oftewel Boemelburcht, met name in de omliggende dorpen.
Zo bezoeken de Jeugdprins en gevolg vrijdag een aantal basisscholen. Zaterdagochtend is dan de start van het kindercarnaval, in de middag de opening van het carnaval op het Boemelplein en zondag de optocht. Maandag staat frühschoppen op het programma, dinsdag is dan de laatste dag van carnaval.
Burgemeester zet feestmuts op