liveblog | 7 februari

Auto botst op boom • politie alert op boeren

Het actuele 112-nieuws uit Gelderland lees en zie je in onderstaand liveblog. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden, vermissingen en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 7 februari, 21:10 uur
21:10

Politie verwacht protest boeren

De politie stond woensdagavond paraat om protesterende boeren tegen te houden bij het politiebureau in Apeldoorn. Dat laat een videocorrespondent weten, die ziet dat er bij de academie agenten, ME, politiehonden en shovels verzamelen.
Uiteindelijk zijn de Polderweg en de Kuiperdijk geblokkeerd door politiebusjes en shovels, maar er is geen enkele trekker of demonstrant gezien. Er waren volgens de ME ter plaatse signalen dat er protesterende boeren naar Apeldoorn zouden komen woensdagavond.
Een shovel en politiebusjes blokkeren de weg.
Een shovel en politiebusjes blokkeren de weg. © Luciano de Graaf
19:34

Man vernielt deur met schop

De politie zoekt een man die op eerste kerstdag in 2023 een voordeur heeft vernield in Winterswijk. De verdachte kwam rond 8.00 uur de Kleine Parallelweg inlopen 'met een voorwerp lijkend op en schop'. "Je liep vastberaden op de woning af", schrijft de politie aan hem in een oproep. "Tijdens het lopen stak je de schop al hoog in de lucht. Bij de voordeur aangekomen, aarzelde je geen seconde en ramde je de deur enkele keren hard met de schop."
Daardoor brak de ruit in de deur en ook de deurbelcamera ging kapot. "Ook ontstond er andere schade aan en rondom het huis." De politie hoopt met deze oproep de verdachte te bereiken, zodat hij zich alsnog meldt. "Wat je deed is onacceptabel. Je zadelde de bewoner op met een flinke kostenpost. Ook zorgde je ervoor dat de bewoner zich onveilig voelt in zijn eigen huis."
Via Facebook is een foto gedeeld van de man. "Nu blurren we je gezicht nog. Dit doen we om jou de kans te geven jezelf te melden zonder dat Jan en alleman direct weet wat je hebt gedaan. Maar: meld je wel binnen een week, anders laten we alsnog de originele beelden zien."
19:31

Getuigen inbraak gezocht

De politie is op zoek naar mensen die meer weten van een woninginbraak in Dinxperlo. Dinsdag is er aan de Bijvank tussen 19.15 en 20.00 uur ingebroken in een woning. "Heeft u iets gezien of gehoord dat mogelijk betrekking heeft op deze inbraak of heeft u opvallende/verdachte personen, voertuigen of situaties gezien de afgelopen dagen in de buurt, dan vragen wij u om contact op de nemen met de politie."
De laatste tijd wordt er weer veelvoudig ingebroken, zegt de politie. Deze inbraken vinden veelal plaats tussen 20.00 en 00.00 uur. De beoogde buit is voornamelijk sieraden en kluizen.
19:15

Scooter rijdt door bouwhek

Een scooterrijder is woensdagavond gewond geraakt bij een eenzijdig ongeluk op de Waaldijk in Bemmel. De bestuurder reed over de dijk in de richting van Lent. Op een gegeven moment is de dijk afgesloten in verband met werkzaamheden aan de dijk. De scooterrijder heeft de bouwhekken over het hoofd gezien is erop gebotst.
De scooterrijder kwam - samen met de twee bouwhekken - meters verderop tot stilstand. De man is daarbij gewond geraakt. Hij is met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.
De politie heeft de hekken in de berm gelegd en heeft een reflecterend bord op de weg geplaatst, om de bouwput af te schermen van het verkeer. Daarnaast hebben agenten fietslampjes op de bouwhekken geplaatst en een lint gespannen. Het waterschap zal het hekwerk herstellen.
Al het verkeer moet daarom sinds oktober omrijden.
Al het verkeer moet daarom sinds oktober omrijden. © Jeffrey Slendebroek/Persbureau Heitink
18:18

Gewonde bij ongeluk

Op de Utrechtseweg tussen Renswoude en Scherpenzeel is een auto woensdagavond tegen een boom gebotst. Door nog onbekende oorzaak raakte de automobilist met zijn voertuig van de weg. Het slachtoffer is met spoed overgebracht naar het ziekenhuis.
De brandweer moest het slachtoffer uit de auto helpen. De weg is volledig afgesloten.
Door nog onbekend oorzaak botste de automobilist op een boom.
Door nog onbekend oorzaak botste de automobilist op een boom. © William Harthoorn/Persbureau Heitink
13:20

Bromfietser gewond na val

Een bromfietser is woensdag aan het begin van de middag gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval in Didam.
De jongeman kwam met zijn crossbrommer ten val op de Doesburgseweg. Volgens buurtbewoners en een voorbijganger was hij de eerste minuten buiten bewustzijn, aldus de videocorrespondent.
De bromfietser is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.
Hulpdiensten assisteerden het slachtoffer na de val.
Hulpdiensten assisteerden het slachtoffer na de val. © Roland Heitink/Persbureau Heitink