liveblog | 6 februari

Dertig tips over brandstichting • auto te water

Het actuele 112-nieuws uit Gelderland lees en zie je in onderstaand liveblog. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden, vermissingen en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 6 februari, 21:08 uur
21:08

Dertig tips over brandstichting

De politie heeft dertig tips ontvangen over brandstichting op een bedrijventerrein in Zutphen, in oktober vorig jaar. Bij die brand raakte een vrouw haar volledige winkelvoorraad kwijt. Dinsdagavond werd in het tv-programma Opsporing Verzocht aandacht besteed aan de zaak. Over de scooter waarop de brandstichter reed weet de politie inmiddels genoeg, maar de man zelf is nog niet gepakt.
20:25

Auto te water geraakt

Langs de Oude Harderwijkerweg in Doornspijk is dinsdagavond een auto te water geraakt. Daarbij raakte niemand gewond, zegt een 112-verslaggever die naar de plek is toegegaan. Hoe de auto te water is geraakt, is nog niet duidelijk. Een bergingsbedrijf zal het voertuig uit het water halen.
De auto raakte te water langs de Oude Harderwijkerweg in Doornspijk.
De auto raakte te water langs de Oude Harderwijkerweg in Doornspijk. © LDGFotografie
18:11

Politie waarschuwt voor dakgootreinigers

De politie Duiven waarschuwt voor bedrijven die inwoners aanbieden hun dakgoten te reinigen. Als mensen daar 'ja' op zeggen, beweren de mensen die achter het bedrijfje zitten dat er van alles mis is met de dakgoten. "Burgers krijgen vervolgens een rekening van honderden euro's gepresenteerd", heeft de politie ervaren.
Ze geeft via Facebook aan dat het altijd mogelijk is dat er daadwerkelijk iets kapot is aan de dakgoot dat gerepareerd moet worden. "Maar in de hoeveelheid dat we hier nu meldingen van krijgen, lijkt hier wel een luchtje aan te zitten", aldus de politie.
Het advies is een voorlopige prijsopgave te vragen na een zeer korte inspectie, waarbij nog niets wordt gereinigd. Op die manier komen mensen niet voor vervelende verrassingen te staan.
17:59

Halfuur vertraging op A1

Weggebruikers moeten dinsdagavond op de A1 van Apeldoorn naar Amsterdam rekening houden met vertraging. Door een ongeluk ter hoogte van Barneveld is daar een file ontstaan met een lengte van zo'n 4 kilometer. Die zorgt voor een halfuur vertraging.
De andere kant op staat eveneens een file van ongeveer 4 kilometer, die wel voor aanmerkelijk minder vertraging zorgt.
16:10

Brand in wasmachine

De brandweer is dinsdag in Bennekom in actie gekomen voor een brand in een woning aan de Groenestraat. Volgens een 112-fotograaf ter plaatse heeft er een brandje gewoed in een wasdroger of wasmachine. Op foto's is te zien hoe brandweerlieden dergelijke apparaten in zwartgeblakerde staat naar buiten sjouwen.
Het is niet duidelijk hoe de brand is ontstaan.
De brandweer druk in de weer.
De brandweer druk in de weer. © Persbureau Heitink
15:50

Paarden van spoor gehaald

De politie Ede heeft dinsdagochtend twee jonge paarden van het spoor gehaald bij station Veenendaal De Klomp.
Zij kreeg daarbij hulp van medewerkers van ProRail en een dierenarts. Een van de paarden had een grote open wond. Deze is ter plekke behandeld.
Het treinverkeer lag enige tijd stil vanwege het avontuur van de paarden.