Rijk van Nijmegen

Wereldberoemde zanger is fan van deze Nederlandse band

Oh Hazar op het Valkhof Festival.
Oh Hazar op het Valkhof Festival. © Heyta Melssen
NIJMEGEN - "Wat krijgen we nou?", dachten de leden van de Nijmeegse band Oh Hazar toen ze afgelopen weekend een berichtje kregen van niemand minder dan Simon Le Bon, zanger van de wereldberoemde band Duran Duran. "We gaan jullie draaien op de Amerikaanse radio."
Het was een behoorlijke verrassing voor de bandleden van Oh Hazar toen ze afgelopen weekend een berichtje kregen van Simon Le Bon. Hij ging hun single Ivory draaien in zijn radioprogramma op de Amerikaanse zender SiriusXM. In dat programma besteedt hij met zijn sidekick Katy Krassner aandacht aan nieuwe muziek.

Alternatieve rock

Oh Hazar maakt alternatieve rockmuziek. De band bestaat uit zangeres en gitariste Imke Loeffen, gitarist Stefan Kollee, bassiste Pauline Timmerbeil en drummer Imanishi Kleinmeulman.
"Duran Duran is wel een classic", zegt zanger en gitarist Stefan Kollee over het bericht dat Le Bon juist hun muziek uitkiest om te draaien. Duran Duran is een new wave band die in de jaren tachtig immens populair was. "Duran Duran maakte steengoeie popmuziek."
En dat vinden Simon Le Bon en Katy Krassner ook van de muziek van Oh Hazar, zo blijkt uit hun beslissing om Ivory te draaien in het muziekprogramma.
Gitarist Stefan Kollee kon het maar nauwelijks geloven: "We hadden eerst onze vraagtekens." Maar het bleek wel degelijk te kloppen.

Moeite met Nijmegen

Maandagnacht werd Ivory inderdaad gedraaid. Stefan: "Dat was heel erg gaaf. Want ze gaan ook echt in op Nijmegen. Die Katy is Amerikaans, dus die had nogal wat moeite met de uitspraak van Oh Hazar en Nijmegen. Simon Le Bon heeft blijkbaar zijn geografie goed op orde want die wist wel hoe je Nijmegen uitspreekt."
"Ja, ze waren echt super enthousiast en ze waren echt verbaasd zelfs dat Oh Hazar nog geen zeshonderd volgers op Instagram heeft", vervolgt Stefan. Ter vergelijking: Duran Duran heeft ruim 700.000 duizend volgers.
Stefan: "Ze zeiden: 'niemand kent dit maar wij hebben het'. Dus ze waren zelf ook een beetje trots en zeiden: 'Geef die band liefde en luister met aandacht'."

Heel onwerkelijk

Voor de Nijmegenaren zelf is het allemaal nog heel onwerkelijk. In juni afgelopen jaar lanceerden zij hun eerste single Ivory De maand erop speelden zij tijdens de Vierdaagse feesten op het Valkhof en eind vorige maand was er de release van hun EP ‘Clair Obscur’.
Behalve bassiste Pauline Timmerbeil, die nog aan het conservatorium studeert, hebben alle leden er nog een baan naast. En dat zal waarschijnlijk nog wel een tijd zo blijven, zo denkt gitarist Stefan Kollee. “Als ik naar Nederlandse bands kijk, ook grote bands, dan denk ik dat leven van de muziek moeilijk is. Maar we willen in elk geval zo veel mogelijk spelen.”
En de kans dat dat lukt is weer een beetje groter geworden nu Simon Le Bon de band aandacht heeft geschonken. Maar Stefan blijft voorlopig nuchter: “Ons Instagram account is nog niet ontploft.”
Wereldberoemde zanger fan van Nijmeegse band