Noord-Veluwe

Bloemen en tranen op plek dodelijk ongeluk

Een herdenkingsplek ontstaat op de plaats van het ongeval
Een herdenkingsplek ontstaat op de plaats van het ongeval © Omroep Gelderland
EPE - Aan de Heerderweg in Epe ontstaat deze maandag een herdenkingsplek met bloemen en kaarsjes. Jongeren leggen die ter nagedachtenis aan het meisje dat daar afgelopen weekeinde bij een ongeval om het leven kwam.
Het is een komen en gaan van jongeren op de eerste dag van de week, daar aan de Heerderweg. In de nacht van zaterdag op zondag verongelukte daar een 14-jarig meisje. Ze werd geschept door een auto, toen ze daar fietste met een jongen. De automobilist reed door, maar werd later door de politie aangehouden.
De jongeren komen vanochtend in stilte bij elkaar. Ze leggen bloemen en waxinelichtjes. Tijdens de schoolpauze is het er druk. Met betraande gezichten verlaten ze de plek. Er zijn ook twee jongerenwerkers aanwezig die veel contact met de school hebben: "Om te laten zien dat ze er ook nu voor de jongeren zijn", klinkt het.

Samenkomen

Op de RSG Noord Oost-Veluwe in Epe is het deze ochtend nog zoeken naar een manier om met de tragische gebeurtenis om te gaan. Het meisje zat hier op school. Een woordvoerder van de middelbare school reageert: "Ik kan er nog niet veel over kwijt. Vanmorgen zijn alle leerkrachten en leerlingen samen de dag opgestart om 'samen op weg te gaan'."
Op de school is een stiltelokaal ingericht. Leerlingen en docenten kunnen daar terecht om te herdenken en om gevoelens en gedachten te delen. Daarbij is professionele hulp aanwezig, meldt de school op haar site.

Impact op gemeenschap

De politie heeft een 23-jarige man aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het ongeval. Deze man komt ook uit Epe. Burgemeester Tom Horn wil nog niet verder reageren op het effect dat dit in de gemeenschap van Epe heeft. Hij laat het bij zijn verklaring van zondag: "Dit gaat als een schokgolf door het dorp", benadrukte hij op Radio Gelderland. Hij spreekt van een verschrikkelijk en dramatisch ongeluk. "Mijn gedachten zijn bij familie, vrienden en klasgenoten."