liveblog | 5 februari

Meerdere snelwegen geblokkeerd door boerenprotesten

Het actuele 112-nieuws uit Gelderland lees en zie je in onderstaand liveblog. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden, vermissingen en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 5 februari, 21:45 uur
21:45

Meerdere branden op A15

Maandagavond zijn er diverse boerenprotesten geweest op de A15 en bijbehorende viaducten. Zo waren er tegelijkertijd acties bij de afslag Vuren, Geldermalsen en bij Andelst. De brandweer moest in actie komen om de buitenbranden te blussen.
Brandweerlieden blussen een door boeren aangestoken vuur langs de A15.
Brandweerlieden blussen een door boeren aangestoken vuur langs de A15. © Persbureau Heitink
21:42

Nog een brand op de A28

Bij de afrit A28 ‘t Harde (Nunspeet-‘t Harde) heeft zich een grote groep boeren gemeld om te protesteren. In de berm hebben zij een groot protestvuur gemaakt.
Het verkeer kan zonder hinder de snelweg verlaten en de Eperweg opdraaien.
Ook bij 't Harde woedt een protestbrand.
Ook bij 't Harde woedt een protestbrand. © nwvfoto / News in Beeld
21:40

Ook boeren op de A28 bij Nijkerk

Op de snelweg A28 bij afrit 8a Nijkerk / Amersfoort Vathorst hebben protesterende boeren maandagavond rond 21.00 uur brand gesticht. Ze staan met ruim 10 trekkers in de berm tussen de snelweg en de afrit. Brandweer Nijkerk is opgeroepen om het brandje te blussen.
Boeren blokkeren de A28 bij Nijkerk
Boeren blokkeren de A28 bij Nijkerk © Tim van Donkersgoed / Persbureau Heitink
21:39

Boze boeren stichten brand op A50

Een groep boze boeren heeft maandagavond omstreeks 21.00 uur brand gesticht op de A50, ter hoogte van Apeldoorn. Volgens een 112-correspondent staan er zo'n 150 tractoren op de snelweg.
Op beelden is te zien hoe aanhangers vol hout, banden en ander vuilnis in de middenberm zijn geleegd en in brand zijn gezet. Ook wordt er vuurwerk afgestoken. Sommige brandende onderdelen liggen op het wegdek, waar vrachtwagens en personenauto's langs razen.
20:29

Fietser botst met auto

Een fietser is maandagavond aangereden door een automobilist op de kruising Stationsweg met het Binnenveld in Barneveld. De fietser verklaarde zelf door het rode verkeerslicht te zijn gereden zonder verlichting. Dat meldt een 112-correspondent ter plaatse.
De fietser raakte slechts licht gewond aan zijn been bij de botsing, dit ondanks de flinke ster in de voorruit van de auto.
De auto met flinke barst in de ruit.
De auto met flinke barst in de ruit. © Persbureau Heitink
18:17

File door ongeluk op A28

Vanwege een ongeluk staat er op de A28 ter hoogte van Harderwijk-Zuid een file. Automobilisten komend vanuit Amersfoort moeten in noordelijke richting rekening houden met een vertraging van ruim een half uur. Volgens Rijkswaterstaat zijn de bergingswerkzaamheden begonnen.