Noord-Veluwe

Man (23) aangehouden voor doodrijden 14-jarig meisje in Epe

De plek waar het meisje om het leven kwam.
De plek waar het meisje om het leven kwam. © Luciano de Graaf
EPE - Een 23-jarige man uit Epe is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de fatale aanrijding in die plaats. Een meisje van 14 kwam daarbij in de nacht van zaterdag op zondag om het leven.
Het kind werd op de Heerderweg in het dorp geschept door een auto terwijl ze daar samen met een jongen fietste. Na de aanrijding ging de veroorzaker ervandoor.
De politie maakte zondagmiddag bekend op zoek te zijn naar de bestuurder van een lichtkleurige Volkswagen Polo. De auto van de man is diezelfde dag nog aangetroffen en in beslag genomen. De wagen zou volgens getuigen uit de richting van Heerde zijn gekomen en in de richting van Epe zijn gereden.

'Schokgolf door het dorp'

Volgens burgemeester Tom Horn heeft de tragische dood van het meisje veel impact. "Dit gaat als een schokgolf door het dorp", benadrukte hij op Radio Gelderland. Hij spreekt van een verschrikkelijk en dramatisch ongeluk. "Mijn gedachten zijn bij familie, vrienden en klasgenoten."
Horn wilde niet ingaan op berichten dat op de weg waar het meisje om het leven kwam te hard wordt gereden. "We moeten het onderzoek van de politie afwachten."