liveblog | 4 februari

Fiets belandt op voetganger • kilometerslang oliespoor

Het actuele 112-nieuws uit Gelderland lees en zie je in onderstaand liveblog. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden, vermissingen en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 4 februari, 18:00 uur
zondag 4 februari
18:00

Jongeren gooien met fiets

Een groep jongeren heeft zondagmiddag een fiets van een stalen brug afgegooid. Op dat moment liep er iemand onder de stalen brug door.
16:50

Kilometers lang oliespoor

Een kilometerslang oliespoor heeft zondagmiddag voor veel werk gezorgd. Rond de middag werd een melding gemaakt van een lang oliespoor en daardoor spekgladde weg. Het spoor kringelde in Rozendaal bij Arnhem over de weg van de Schelmseweg naar de Posbank. De provincie schakelde een gespecialiseerd bedrijf in om de weg te reinigen. Dat duurde bijna drie uur, meldt een 112-correspondent ter plaatse. Wat de oorzaak is van het spoor, is niet bekend.
De olie op de weg.
De olie op de weg. © Persbureau Heitink
13:00

Brandweer redt katten

De brandweer heeft twee katten gered bij een brand in Arnhem. Aan de Hillegomstraat stonden zondagochtend meerdere schuren in brand. De brandweer greep in, bluste het vuur en wist twee dieren te redden van de ellende. Zo vertelt een 112-fotograaf die het met eigen ogen kon zien.
Een brandweerman met de katten, vanaf de rug gefotografeerd.
Een brandweerman met de katten, vanaf de rug gefotografeerd. © Persbureau Heitink
11:25

Veel inbraken in Renkum

De politie trekt aan de bel over een inbraakgolf in de gemeente Renkum. "Enkel in de afgelopen week zij er al elf inbraken in woningen geweest, of pogingen daartoe. Dit is een zeer opvallende stijging", meldt de politie op sociale media.
De politie doet onderzoek naar de inbraken en vraagt om hulp. Wie meer weet van de inbraken, iets gehoord heeft of misschien iets gezien heeft, wordt verzocht zich te melden.
10:45

Beschonken man rijdt voetganger aan

In Nijmegen is zaterdagavond een voetganger aangereden. Dat gebeurde op de kruising van de Schependomlaan met de Wolfskuilseweg. Een fotograaf meldde eerder al dat de automobilist gedronken had. De politie bevestigt dat.
De beschonken bestuurder is een man (52) uit Nijmegen. Bij een ademanalyse op het bureau bleek dat hij een paar glazen teveel op had.
De voetganger is gewond geraakt aan hoofd en been, bevestigt de politie. Het is niet duidelijk hoe ernstig de verwondingen zijn.
De auto heeft veel schade aan de ruit.
De auto heeft veel schade aan de ruit. © Persbureau Heitink
08:00

Voetganger gewond na aanrijding

Een voetganger is gewond geraakt na een aanrijding met een auto. Dat gebeurde zaterdagavond in Nijmegen, op de kruising van de Schependomlaan met de Wolfskuilseweg. Het slachtoffer is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.
De exacte oorzaak van het ongeval is niet duidelijk. Volgens de 112-fotograaf ter plaatse had de bestuurder gedronken.
Update: De politie bevestigt dat de man gedronken heeft.
De auto heeft veel schade aan de ruit.
De auto heeft veel schade aan de ruit. © Persbureau Heitink