liveblog | 3 februari

Batterij ontploft in appartement • botsing op N30

Het actuele 112-nieuws uit Gelderland lees en zie je in onderstaand liveblog. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden, vermissingen en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 3 februari, 20:49 uur
zaterdag 3 februari
20:49

Botsing op N30

Bij een aanrijding op de Zelderseweg (N30) tussen Barneveld en Nijkerk zijn zaterdagavond twee auto's beschadigd geraakt. Rond 19.45 uur botste een pick-up achterop een bestelbus. Daarbij raakte niemand gewond, maar de schade aan beide voertuigen is aanzienlijk.
De politie sloot na de aanrijding de rijbaan af. De bestuurder van de pick-up truck verklaarde dat hij de auto's die voor hem stonden te wachten bij het stoplicht te laat opmerkte.
Met name de pick-up liep aanzienlijke schade op.
Met name de pick-up liep aanzienlijke schade op. © Persbureau Heitink
20:01

Batterij ontploft in appartement

De brandweer aan het werk in de Kloosstraat in Doetinchem.
De brandweer aan het werk in de Kloosstraat in Doetinchem. © 112Achterhoek-nieuws
In een appartement aan de Kloosstraat in Doetinchem is zaterdagavond een batterij ontploft. Daarbij werd veel schade aangericht, zegt een 112-verslaggever.
Het ging rond 18.30 uur mis in het appartement, toen een lithium batterij zou zijn ontploft en er rook ontstond in de woning. Op het moment dat de brandweer arriveerde, stond het appartement vol met rook.
Ambulancepersoneel kwam ter plaatse voor hulpverlening, maar of er iemand gewond is geraakt is nog niet duidelijk. De brandweer zal onderzoek doen naar hoe de explosie kon plaatsvinden.
11:35

Wielrenner gewond na botsing met trekker

Een wielrenner is gewond geraakt na een botsing met trekker. Dat gebeurde zaterdagochtend op een kruising met de Zwiepseweg en de Hugo de Grootlaan in Lochem. Volgens de 112-correspondent ter plaatse reed de trekker achteruit de weg op en botste de sportfietser erop.
De wielrenners waren met z'n tweeën. De tweede sportfietser kon op tijd stoppen.
Het ongeval in Lochem.
Het ongeval in Lochem. © Rens Hulman
11:30

Brandweer vindt geen brand in Terschuur

Een opmerkelijk voorval bij de brandweer in Terschuur. Brandweerlieden hebben daar zaterdagochtend bij een pand op de Tolboomweg een deur geforceerd, omdat in het bedrijfspand een alarm afging. Eenmaal binnen was er volgens de 112-fotograaf ter plaatse geen brand te bekennen. Het is niet duidelijk wat het alarm dan af heeft laten gaan.
De brandweer in actie.
De brandweer in actie. © William Harthoorn/Persbureau Heitink
11:10

Man gooit ruit in en vlucht

De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag in Zevenaar een man opgepakt. De man was op de vlucht door de politie. Hij is met zijn auto gezien toen hij in Terborg een ruit ingooide. Dat is gemeld. Uiteindelijk spotte de politie hem in Doetinchem.
De verdachte negeerde een stopteken, met een wilde achtervolging tot gevolg. De man reed, gevolgd door de politie, in de richting van Gaanderen en Terborg, om vervolgens op de A18 terecht te komen. Het hele spul reed richting Didam om via Babberich in Zevenaar terecht te komen.
Een wijk in die laatste plaats vormde het eindstation. De verdachte wilde ontsnappen via een fietspad, maar dat lukte niet met de auto. De vluchtpoging te voet was van korte duur en agenten wisten het figuur te vangen.
10:00

Ongeval bij Varsseveld

Twee auto's zijn op elkaar gebotst op de Oostelijke Rondweg bij Varsseveld. Een van de bestuurders is gecontroleerd door een ambulance, maar die hoeft niet mee naar het ziekenhuis. Wel moest de andere bestuurder mee naar het bureau, zo deelt een 112-fotograaf ter plaatse mee.
"De man had vrijdagavond een feestje", vertelt de fotograaf. "En zaterdagochtend constateerde de politie nog restalcohol. Daarom moest de man mee."
Beide voertuigen moeten worden afgesleept.
Het ongeval bij Varsseveld.
Het ongeval bij Varsseveld. © 112Achterhoek-nieuws