Gelderland

Lenteweer nog ver weg: 'Het lijkt eerder herfst komende week'

De narcissen laten zich op veel plekken al zien
De narcissen laten zich op veel plekken al zien © archief ANP
De narcissen en krokussen schieten op veel plaatsen al uit de grond en ook zijn de eerste lammetjes al geboren. De lente komt eraan, zullen veel mensen wellicht denken. Maar zover is het nog lang niet. "Het lijkt eerder herfst de komende week", zegt meteoroloog Johnny Willemsen van Weerplaza.
De afgelopen weken hebben we al best wat zon gehad in Gelderland. Daar komt nu abrupt een einde aan. Deze vrijdag is het grijs in Gelderland en in de namiddag en avond kan een spatje motregen vallen. Met een graad of 9 is het niet koud voor de tijd van het jaar.
In het weekend loopt de temperatuur nog wat verder op. "Zaterdag en zondag is het heel zacht met een graad of 10 à 11 overdag", zegt Willemsen. "Maar de zon krijgen we niet of nauwelijks te zien. Ook kan het af en toe regenen, zondag waarschijnlijk iets meer dan zaterdag."

Onstuimig

Maandag lijkt een droge dag te worden, maar de dagen daarna verlopen onstuimig. "Dinsdag, woensdag en donderdag is het een graad of 10 met regen en wind", ziet de weerman in de weermodellen.
Aan het einde van de week zijn er volgens hem ook wat koudere scenario's mogelijk. "Niet dat het dan meteen schaatsweer wordt, maar een winterse bui richting het volgende weekend is mogelijk."