Stedendriehoek / Achterhoek

Deze mannen doen boodschappen met een gestolen bankpas

De politie zoekt deze mannen voor meerdere vergrijpen.
De politie zoekt deze mannen voor meerdere vergrijpen. © politie/Plaats Delict
ZUTPHEN - In Zutphen doen twee mannen boodschappen met een gestolen bankpas. Die pas is van een vrouw uit Etten. De politie deelt bewakingsbeelden in de hoop dat iemand de mannen herkent.
Het duo waarnaar de politie zoekt duikt op in de Spar in Zutphen, tegenover het station. Het is 7.30 uur, donderdag 19 oktober.
De twee kopen stokbroden, eitjes, wat lekkers. En die boodschappen rekenen ze keurig af. Maar ze doen dat met een bankpas die uit een auto is gestolen.

Pas lag in auto

Dat is gebeurd in de nacht voor het bezoek van beide mannen aan de Spar. De pas lag in een auto die stond geparkeerd aan de Christinastraat in Etten. Een vrouw van 25 van wie de gestolen bankpas is, zag allerlei afgeschreven bedragen op haar bankrekening.

Ze waren ook ergens anders

Speurwerk van de politie heeft uitgewezen dat het gezochte duo meer op zijn kerfstok heeft. Beide mannen staan ook op beelden van een camera aan een woning in Diepenheim. En die beelden zijn een week later gemaakt.
Op die beelden is te zien dat de twee mannen bij het huis onder meer een fiets stelen. Bizar genoeg zetten ze een andere fiets terug.
De bewakingscamera neemt een gesprek tussen beiden op. De politie wil graag weten welke taal ze spreken.
Politie zoekt hen

Dit is een item uit het opsporingsprogramma Plaats Delict van Omroep Gelderland en RTV Oost. Herken je iemand? Bel 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem) of 0800-6070 (Tiplijn politie). Zaaknummer: 2023503088.