liveblog | 2 februari

Bestuurder rijdt frontaal op boom • bom bij deur

Het actuele 112-nieuws uit Gelderland lees en zie je in onderstaand liveblog. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden, vermissingen en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 2 februari, 22:06 uur
vrijdag 2 februari
22:06

Bestuurder rijdt frontaal op boom

Bij een eenzijdig ongeluk in Herwijnen is vrijdagavond tenminste één persoon gewond geraakt. Rond 21.30 uur botste de bestuurder met zijn of haar voertuig frontaal op een boom op de Mert.
Meerdere ambulances kwamen voor hulpverlening naar de plek van het ongeluk. Ook de brandweer spoedde zich naar de Mert.
Een 112-verslaggever zegt dat de weg rond de boom vol ligt met brokstukken. Zeker één persoon zou met spoed naar het ziekenhuis zijn gebracht, maar mogelijk zou ook een tweede persoon gewond zijn geraakt bij de botsing.
Het ongeluk gebeurde rond 21.30 uur op de Mert in Herwijnen.
Het ongeluk gebeurde rond 21.30 uur op de Mert in Herwijnen. © Persbureau Heitink
15:38

Vuurwerkbom bij voordeur

Bij een woning aan de Flevoweg in Harderwijk is donderdagavond een ontploffing geweest. Bij de voordeur van het huis was een vuurwerkbom geplaatst. Er raakte niemand gewond en de politie doet verder onderzoek naar de zaak.
De politie zette de straat af om de ontploffing te onderzoeken
De politie zette de straat af om de ontploffing te onderzoeken © News in Beeld
14:00

Wilde achtervolging door Arnhem

Donderdagavond werd door agenten een gestolen voertuig gespot op de Apeldoornseweg. Bij het zien van opvallende eenheden ging het voertuig er als een haas vandoor. Een videoauto van de politie sloot aan bij de achtervolging.
Hierbij werd er door diverse straten gereden in de wijken Sint Marten en het Spijkerkwartier. De verdachte overtrad zo'n beetje alle verkeersregels die er zijn. Met onder andere spookrijden op de centrumring en hoge snelheid in de wijken. Levensgevaarlijk in het drukke stadscentrum met vele fietsers en voetgangers!
Uiteindelijk reed de verdachte zich vast en sprong uit het voertuig, deze rolde door tegen een elektrakast/hekwerk aan, en ging er rennend vandoor. Na een korte achtervolging te voet werd de verdachte met behulp van de taser aangehouden.
Achtervolging door Arnhem
Achtervolging door Arnhem © Politie
12:45

Bestuurder rijdt door na ongeval

Donderdag rond 09:30 uur heeft op het kruispunt van de afrit A12 (vanuit de richting Veenendaal) en de Dr. W. Dreeslaan in Ede een aanrijding tussen twee auto's plaatsgevonden. De auto op de foto botste tegen een witte auto die vlak voor hem plotseling uitweek naar links en raakte daarbij de linker achterkant van de witte auto.
De bestuurder van de witte auto reed een stukje door tot de auto midden op het kruispunt tot stilstand kwam. Kort daarna vervolgde de bestuurder zijn/haar weg in de richting van Stadspoort. De bestuurder van de rood/oranje gekleurde auto heeft geen kenteken kunnen noteren omdat hij zich bekommerde om de andere inzittende van het voertuig. Er is aangifte gedaan van het verlaten plaats ongeval van de tegenpartij.
Over de auto die er vandoor ging is een witte hoge Peugeot van vermoedelijk het type 308 of 5008.
De auto heeft waarschijnlijk schade aan de linker achterzijde, mogelijk zijn er laksporen van de oranje voorkant van de andere auto zichtbaar.
Heb je het voorval zien gebeuren en een kenteken genoteerd of heb je het witte voertuig met deze specifieke schade ergens zien rijden of staan, neem dan contact met ons op. Dit kan via het nummer 0900-8844. Vermeld daarbij registratienummer 2024049386.
Getuigen gezocht
Getuigen gezocht © Politie
12:30

Politie lost schot op auto

Een agent heeft vrijdagochtend langs de A12 bij Babberich op een gestolen auto geschoten.
Volgens de politie kwam er een melding binnen van een gestolen auto die over de A12 richting de Duitse grens reed. Bij het tankstation Bergh-Zuid sloeg de wagen af en kwam tot stilstand. Maar toen gewaarschuwde agenten het gestolen voertuig naderden, ging de bestuurder er alsnog vandoor.
12:20

Politie zoekt winkeldief

De politie in Apeldoorn is op zoek naar een winkeldief. Ze hebben een foto van de verdachte verspreid. De man zou gereedschap gestolen hebben in een bouwmarkt. Wie hem kent, mag zich melden.