liveblog | 1 februari

Ongeluk op A12 • vrouw voor kapitaal opgelicht

Het actuele 112-nieuws uit Gelderland lees en zie je in onderstaand liveblog. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden, vermissingen en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 1 februari, 19:47 uur
19:47

Vrouw twee keer in twee dagen met drank op achter het stuur

De politie heeft een hardleerse automobiliste uit Borculo bekeurd. De vrouw werd binnen 48 uur twee maal betrapt op het rijden onder invloed. De auto en het rijbewijs van de vrouw zijn in beslaggenomen "om een derde keer te kunnen voorkomen", meldt de wijkagent. Alle zaken zijn overgedragen aan het Openbaar Ministerie. De rechter zal bepalen welke straf de vrouw krijgt.
19:34

Vrouw voor duizenden euro's opgelicht

In de gemeente Berkelland heeft een oplichter duizenden euro's buitgemaakt door zich voor te doen als bankmedewerker. Een vrouw trapte in het verhaal van de man en gaf hem haar pinpas en bijbehorende codes.
De man maakte uiteindelijk duizenden euro's buit. De politie in Berkelland waarschuwt voor de oplichter en attendeert mensen erop verdachte telefoontjes onmiddellijk te melden bij de politie en de bank.
19:31

Schoorsteenbrand in Kootwijkerbroek

In een woning aan de Rehobothstraat in Kootwijkerbroek heeft donderdagavond een flinke schoorsteenbrand gewoed. Daarbij sloegen de vlammen van bovenaf uit de schoorsteen en er kwam ook veel dikke zwarte rook vrij.
De brandweer heeft de kachel uitgemaakt en het schoorsteenkanaal schoongeveegd. Na een uur was de klus geklaard. De brand trok veel bekijks van buurtbewoners, niemand raakte gewond.
In Kootwijkerbroek woedde een schoorsteenbrand.
In Kootwijkerbroek woedde een schoorsteenbrand. © Persbureau Heitink
18:18

Boerenprotest verwacht in Arnhem

De provincie Gelderland krijgt donderdagavond naar verwachting een kleine honderd boeren op bezoek. Zij komen om een petitie aan te bieden aan de Gelderse commissaris van de Koning Henri Lenferink en landbouw-gedeputeerde Harold Zoet (BBB).
Een woordvoerder van de provincie verwacht dat de actievoerders tussen 20.00 en 21.00 uur met trekkers bij het provinciehuis aankomen.. Omdat het buiten donker is, worden de boeren binnen uitgenodigd. Daar staat ook wat eten voor hen klaar.
De politie zegt op de hoogte te zijn van de actie. Over een mogelijke inzet worden geen uitspraken gedaan.
Op de markt in Arnhem is het nu nog rutig.
Op de markt in Arnhem is het nu nog rutig. © Persbureau Heitink
18:15

Weg is weer vrij, nog wel vertraging

De auto's en brokstukken zijn inmiddels van de A12 weggehaald. Daardoor zijn er bij knooppunt Grijsoord geen rijstroken meer afgesloten. Er staat nog wel een file van 10 kilometer met een half uur vertraging, deze neemt langzaam af.
Op de A50 is er richting knooppunt Grijsoord ook nog steeds oponthoud, momenteel staat daar twaalf minuten file.
17:30

Lange file door ongeluk op A12

Op de A12 is, ter hoogte van knooppunt Grijsoord, een ongeluk gebeurd met meerdere voertuigen. Rijkswaterstaat meldt dat er rommel op de weg ligt en dat het wachten is op een berger. Het verkeer wordt op één rijstrook langs het ongeluk geleid.
In oostelijke richting staat er vanaf Ede een file van meer dan 75 minuten, meldt de ANWB. Ook op de A50 is er richting knooppunt Grijsoord oponthoud: vanaf Renkum staat er 30 minuten file.