liveblog | 1 februari

Botsing met veel schade • vrachtwagen vat vlam

Het actuele 112-nieuws uit Gelderland lees en zie je in onderstaand liveblog. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden, vermissingen en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 1 februari, 10:23 uur
10:23

Flinke schade na ongeluk

Bij een botsing tussen drie voertuigen in Apeldoorn is donderdag een vrouw gewond geraakt. Het ongeluk gebeurde rond 09.30 uur op de kruising Kayersdijk met de Laan van Malkenschoten.
Bij het ongeluk waren twee personenauto’s en een bestelbusje betrokken. Mogelijk zag een van de bestuurders een verkeerslicht niet goed door de laagstaande zon.
Een automobiliste kwam vast te zitten in haar auto en moest door de brandweer worden bevrijdt. Zij is overgebracht naar het ziekenhuis. De inzittenden van de andere twee voertuigen raakten niet gewond.
De ravage na het ongeluk was aanzienlijk. Dat zorgde voor flink wat oponthoud voor het overige verkeer.
Bij dit ongeluk in Apeldoorn waren drie voertuigen betrokken.
Bij dit ongeluk in Apeldoorn waren drie voertuigen betrokken. © Luciano de Graaf
07:50

Na botsing de sloot in

Een bestuurder reed op donderdagochtend op de Zaaltjesdijk bij Westendorp. Daar wilde hij een andere weg opdraaien, maar schoot met zijn voet van de rem af, dat meldt een 112-correspondent ter plaatse. De bestuurder rijdt daardoor tegen een voorbijrijdende auto aan.
De rode auto met twee inzittenden raakt daarop van de weg af en komt tot stilstand in een drassig weiland. Alle inzittenden zijn gecontroleerd door de ambulance, maar hoefden niet mee naar het ziekenhuis. "Dit had ook anders af kunnen lopen", aldus de 112-correspondent.
De rode auto in het drassige veld.
De rode auto in het drassige veld. © 112-Achterhoek-nieuws
07:30

Vrachtwagen vat vlam

Donderdagochtend stond een brandwagen in brand in de Edisonstraat in Tiel. De chauffeur was zijn lading aan het lossen en ontdekte de vlammen bij zijn vrachtwagen toen hij daarmee klaar was. Dat meldt een 112-correspondent ter plaatse. Daar zag de chauffeur dat de motor van de laadklep in brand stond.
Omstanders reikten een poederblusser aan waarmee de chauffeur het vuur eigenhandig heeft gedoofd. De brandweer heeft de laadklep van de trailer gecontroleerd op olielekkage. De trailer is weggesleept door een bergingsbedrijf.
De zwartgeblakerde laadklep.
De zwartgeblakerde laadklep. © Persbureau Heitink
07:20

Fietser geschept

Een fietser is woensdagavond gebotst met een auto op een rotonde in Arnhem. De fietser werd op de rotonde op de Huissensestraat geschept door een automobilist, dat meldt een 112-correspondent ter plaatse. Deze heeft van de politie een blaastest moeten doen, die negatief was. De fietser is per ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis.
De hulpdiensten op de rotonde.
De hulpdiensten op de rotonde. © Persbureau Heitink
07:10

Scooterrijder gewond na aanrijding

Bij een verkeersongeval in Groessen is woensdagmiddag een scooterrijder gewond geraakt. Het slachtoffer kwam tijdens het oversteken in botsing met een auto. Dat gebeurde even voor 14.00 uur op de Heiliglandsestraat, bij de kruising met de snelfietsroute.
Volgens een 112-correspondent ter plaatse zag de scooterrijder de auto over het hoofd. Het slachtoffer is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. Een traumahelikopter was opgeroepen voor medische assistentie, maar die werd later geannuleerd.
Bij een verkeersongeval in Groessen is woensdagmiddag een scooterrijder gewond geraakt.
Bij een verkeersongeval in Groessen is woensdagmiddag een scooterrijder gewond geraakt.