Gelderse Vallei

Brandweer verricht metingen na brand bij universiteit Wageningen

De brand ontstond in een stroomkast.
De brand ontstond in een stroomkast. © Bert 112Nieuwswageningen / Persbureau Heitink
WAGENINGEN - Op het terrein van de Wageningen University is woensdagochtend brand uitgebroken in een stroomkast. Verschillende panden zitten zonder stroom en zijn ontruimd.
Een woordvoerder van de universiteit zegt dat het een kleinschalige brand betreft en dat de stroomkast door de brand niet meer werkt. Daardoor zitten drie naastgelegen laboratoria zonder stroom, deze zijn ontruimd. Er wordt momenteel geïnventariseerd wat de gevolgen daarvan zijn, dat zal in de loop van de dag duidelijk worden.

Ammoniak

Volgens een correspondent is er naast de stroomkast een opslag voor ammoniak. De veiligheidsregio Gelderland-Midden bevestigt dat er ammoniak in een nabijgelegen pand aanwezig is. Daarover zegt de woordvoerder van de universiteit: "Er worden op de campus allerlei stoffen opgeslagen, het is eigenlijk één groot scheikundelokaal. Voor zover we op dit moment kunnen zien, veroorzaakt dat geen gevaarlijke situaties."
De brandweer verricht metingen in de omgeving. Liander laat weten dat er monteurs naar de campus zijn, maar de stroomstoring wordt door 'eigen monteurs van de universiteit' opgelost.