Noord-Veluwe

Drie jaar cel voor man die 'minnaar' van zijn vrouw van de weg rijdt

Foto ter illustratie.
Foto ter illustratie. © ANP archief
HARDERWIJK - Een 38-jarige man uit Harderwijk is dinsdag veroordeeld tot drie jaar cel, waarvan een jaar voorwaardelijk, voor poging tot doodslag en openlijke geweldpleging. De man dacht dat zijn vrouw vreemdging met het slachtoffer.
Omdat de Harderwijker vermoedde dat zijn vrouw een heimelijke relatie had met het slachtoffer, observeerde de man samen met een aantal anderen bij diens vakantiewoning. Toen het slachtoffer nietsvermoedend wegreed in zijn auto, ging het groepje hem achterna .

Botsing met hoge snelheid

De Harderwijker botste vervolgens met hoge snelheid tegen de auto van het slachtoffer aan. Die verloor daardoor de controle over het stuur en botste hard tegen een boom. Vervolgens mishandelden de man en de anderen het slachtoffer door op zijn hoofd en benen te slaan en schoppen.
Volgens de rechtbank vertoonde de dader 'totaal ontremd gedrag' en had alleen de aanrijding al fataal kunnen aflopen voor het slachtoffer. Het is een wonder dat het slachtoffer niet is overleden of zwaardere verwondingen aan de aanrijding en mishandeling overhield, aldus de rechtbank.

Verplichte behandeling

De 38-jarige man moet twee jaar de cel in. Voor de voorwaardelijke straf van een jaar cel geldt een proeftijd van drie jaar en hieraan zijn bijzondere voorwaarden verbonden. Zo geldt een meldplicht bij de reclassering, een verplichte behandeling en een locatie- en contactverbod met het slachtoffer. Daarnaast moet hij het slachtoffer vijfduizend euro schadevergoeding betalen.