Gelderse Vallei

Schade aan de weg, A28 dicht

Verkeer op de A28 ondervindt vorsthinder bij Hoevelaken.
Verkeer op de A28 ondervindt vorsthinder bij Hoevelaken. © ANP
HOEVELAKEN - Rijkswaterstaat hoopt in de nacht van dinsdag op woensdag een 'gat' in de A28 bij Amersfoort gerepareerd te hebben. Tot die tijd kan het verkeer hinder ondervinden. Het stuk asfalt bij knooppunt Hoevelaken was al toe aan opknapwerk, maar door de vorst is de toplaag eerder losgekomen, zegt een woordvoerder.
"Vocht in het wegdek vriest dan op en maakt het kapot", zegt hij. "Het stuk was al gedateerd en is nu eerder dan verwacht kapotgegaan."

Rijstroken afgezet

Het gaat om het stuk richting Amersfoort vanuit Nijkerk. Sinds maandagochtend is zo'n 300 meter van een van de twee rijstroken afgezet, op de andere rijstrook mag maximaal 70 kilometer per uur worden gereden. Hoe snel de reparatie gaat, is afhankelijk van eventuele schade in andere lagen van de weg. Als het meevalt, verwacht Rijkswaterstaat woensdagmorgen beide rijstroken weer te openen.
Tot die tijd voorspelt de wegbeheerder op drukke momenten 'eenzelfde wegbeeld' als tijdens de ochtendspits van maandagmorgen. Het was druk op de plek van de schade en al vroeg ontstond er een file.
Wie vanuit Zwolle de drukte wil vermijden kan omrijden via de A50 en de A1.