Achterhoek

Burgemeester na vernielingen aan auto's: 'Toon berouw'

Een van de vernielde auto's.
Een van de vernielde auto's. © Mark Boumans/X
DOETINCHEM - Minstens 29 voertuigen zijn in de nacht van zondag op maandag vernield in Doetinchem, ook wagens van de gemeente. De politie is op zoek naar mogelijke getuigen en camerabeelden van de vernielingen. "Vanzelfsprekend doen we aangifte", zegt burgemeester Mark Boumans.
Op meerdere plekken in Doetinchem hebben vernielingen plaatsgevonden, waarbij de daders het vooral gemunt hadden op auto's. Dat meldt REGIO8. Zo zijn er in de wijk Overstegen onder andere op de Houtsmastraat, Eduard Schilderinkstraat en Boddens Hosangstraat voertuigen vernield.

Voertuigen vernield

Ook rondom het centrum zijn de daders actief geweest. Op de parkeerplaats van de Albert Heijn aan de Dokter Bardetplaats hebben ze toegeslagen. Bij het gemeentehuis in Doetinchem zijn meerdere voertuigen vernield.
"Vanochtend bleek een onverlaat/vandaal meerdere voertuigen van particulieren en de gemeente vernield te hebben bij het stadhuis", schrijft burgemeester Mark Boumans maandagochtend op X. Een woordvoerder van de gemeente laat weten dat vier van hun auto's beschadigd zijn en drie voertuigen van particulieren.
De tekst gaat onder de afbeelding verder.
Op door Boumans gedeelde foto's is te zien dat ruiten van auto's kapot zijn. Een voertuig van de gemeente heeft afgetrapte spiegels. Volgens Boumans doet de gemeente 'vanzelfsprekend aangifte': "Ik hoop echter dat de dader berouw toont en zich meldt en zo verdere kosten voorkomt."
De gemeente Doetinchem is in het bezit van camerabeelden, die worden overgedragen aan de politie. Die roept getuigen op zich te melden. Verder hoopt ze op meer camerabeelden om een beeld te krijgen van de daders.