Gelderse Vallei

'Hilarische situatie' voor dierenambulance, gewonde uil blijkt iets heel anders

De knuffel die werd aangezien voor een aangereden uil
De knuffel die werd aangezien voor een aangereden uil © Ambulance
WAGENINGEN - Bij de Dierenambulance Nederrijn kunnen ze er wel om lachen. Onlangs werden ze opgeroepen voor een aangereden uil in Wageningen. Maar eenmaal ter plaatse bleek er iets heel anders aan de hand te zijn.
De dierenambulance schrijft op Facebook dat ze afgelopen donderdag twee meldingen binnenkregen over een gewonde vogel bij de Mansholtlaan. De uil zou zijn aangereden en lag op de middenberm. Hopende dat het beestje nog zou leven, gingen medewerkers van de dierenambulance met spoed ter plaatse.

'Collega's vreesden het ergste'

"Maar bij aankomst zagen de collega's Wouter en Eric dat het dier onbeweeglijk lag en vreesden het ergste", is te lezen op Facebook. "Ze parkeerden de ambulance op een veilig plaats en zijn met de nodige materialen naar het dier gelopen. Tja, toen werd het een hilarische situatie."
Het bleek niet om een uil te gaan, maar om een opengereten knuffel zeehond. "Hij is in de ambulance meegenomen en verblijft nog bij ons op de meldpost. Mocht iemand zijn zeehond kwijt zijn dan kan deze worden opgehaald."