liveblog | 27 januari

Gewonde bij ongeluk • hennepkwekerij in chalet

Het actuele 112-nieuws uit Gelderland lees en zie je in onderstaand liveblog. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden, vermissingen en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 27 januari, 20:30 uur
20:30

Hennepkwekerij in chalet

De politie heeft een hennepkwekerij aangetroffen in een vakantiechalet op een camping in Lathum. Agenten waren donderdag op de chalet afgekomen na een anonieme tip. In de chalet stonden 160 hennepplanten.
Er is niemand aangetroffen bij de kwekerij. "De gemeente en het energiebedrijf zijn naar aanleiding van deze vondst ook naar de camping gekomen. Het energiebedrijf heeft geconstateerd dat er in dit geval geen diefstal van stroom heeft plaatsgevonden voor het draaiend houden van de kwekerij, wat vaak wel het geval is", zegt de politie Rivierenland-Oost.
De woning is ontruimd en verzegeld, nader onderzoek naar onder andere de eigenaar van de planten is gaande.
16:22

Sieraden gestolen

De politie in Winterswijk heeft vanmiddag een 'notoire winkeldief' op heterdaad aangehouden. De persoon had gestolen kleding en sieraden bij zich.
De politie zegt dat alle goederen zijn gestolen bij lokale ondernemers. Aan veel kettingen en armbanden zit nog een etiket met daarop een prijskaartje. In totaal ging het om ruim 1500 euro aan gestolen waar. Alle spullen zijn terug bij de ondernemers. De verdachte zit nog vast.
Bekijk hier de foto's:
15:59

Eenzijdig ongeluk op A73

Op de A73 ter hoogte van afrit Cuijk is een bestuurder gewond geraakt bij een eenzijdig ongeluk. Een automobilist raakte met de auto door onbekende reden van de weg. Het voertuig is toen gaan tollen en tegen de vangrail tot stilstand gekomen, laat de videocorrespondent ter plaatse weten. De automobilist is met onbekende verwondingen per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.
Zowel de auto als de vangrail raakte beschadigd.
Zowel de auto als de vangrail raakte beschadigd. © Waldie Rutten/Persbureau Heitink
15:00

Brand op camping

Op camping Het Eibernest aan de Kerkdijk in Eibergen heeft zaterdagmiddag een brand gewoed. Twee chalets zijn door de brand verloren gegaan.
11:15

Auto in de sloot in Kapel-Avezaath

Vanmorgen is aan het Laageinde in Kapel- Avezaath een auto te water geraakt. Bij het ongeval raakte niemand gewond, meldt een 112-correspondent ter plaatse.
Het voertuig is door een berger uit de sloot getakeld. Hoe de wagen in de sloot heeft kunnen belanden, is niet bekend.
In Kapel-Avezaath belandde een auto in de sloot.
In Kapel-Avezaath belandde een auto in de sloot. © Persbureau Heitink
11:00

Politie waarschuwt voor nepagent

In Huissen is een nepagent actief. Afgelopen donderdag probeerde de man iemand op te lichten, maar het slachtoffer trapte er niet in. De politie waarschuwt voor dit soort babbeltrucs.