Achterhoek

Bonnenregen tijdens verkeerscontrole in Doetinchem

Bestuurders worden gecontroleerd op de parkeerplaats.
Bestuurders worden gecontroleerd op de parkeerplaats. © 112Achterhoek-nieuws
DOETINCHEM - Studenten van de politieacademie hebben vrijdag aan het einde van de middag een grote verkeerscontrole in Doetinchem in gang gezet. Op de parkeerplaats van Sportpark Zuid aan de Liemersweg worden bestuurders staande gehouden voor verschillende controles. Een 112-verslaggever zegt dat al verschillende bestuurders een bekeuring aan de broek hebben gekregen.
De studenten controleren in de omgeving van het sportpark onder meer op handsfree bellen, het dragen van de autogordel, de juiste werking van de voertuigen en eventueel alcoholgebruik. Als iemand wordt betrapt op een overtreding, wordt hij of zij naar de parkeerplaats geleid.

Te veel gedronken

Bij de controle bleek tot dusver één persoon te veel te hebben gedronken; hij mocht niet verder rijden in zijn auto. Ook blies een jongen op een crossbrommer een te hoog promillage.
Daarnaast deelden de politiestudenten bekeuringen uit voor rijden door rood licht, het voeren van verkeerde of defecte verlichting en opgevoerde scooters.

Tweede controle in korte tijd

Eerder deze week hield de politie op dezelfde plek al een controle. Toen werden bestuurders bekeurd voor niet-handsfree bellen, drugsgebruik en het niet dragen van de veiligheidsgordel. De verkeerscontrole van deze vrijdag duurt naar verwachting nog tot 21.30 uur.