Arnhem en omstreken / Achterhoek

Volop zon in aantocht, maar ook lichte vorst

Vorst in Ewijk.
Vorst in Ewijk. © ANP
ARNHEM - We hebben wat dagen achter de rug met aangename temperaturen, maar veel regen. Daar komt dit weekend verandering in, want er is zon op komst.
Het zal niemand ontgaan zijn dat het flink heeft geregend. Dat heeft allemaal te maken met een actief regengebied dat over Gelderland trekt. Maar zoals altijd: na regen komt zonneschijn. "In de loop van de dag trekt de regen oostwaarts en wordt het droog met veel ruimte voor de zon", zegt meteoroloog Floris Lafeber.

Nachtvorst

Goed nieuws voor dit weekend, want "deze zonnige middag is een voorbode voor wat gaat komen", zegt Lafeber. Naast af en toe wat sluierwolken is er ook zaterdag veel ruimte voor de zon. Wel blijft de temperatuur wat achter in vergelijking met de rest van de week. Het kwik stijgt namelijk niet verder dan 6 graden. Zondag hebben we met iets meer bewolking te maken en wordt het ook wat zachter. De temperaturen stijgen dan naar een graad of 9.
De 0 graden wordt dit weekend ook weer aangetikt. "De dagen gaan wel koud van start en tijdens de nachten is er kans op een graadje vorst", aldus Lafeber. Er komt dus inderdaad vorst aan, maar die blijft wel beperkt. Laat die schaatsen dus voorlopig nog maar even in het vet zitten.