liveblog | 26 januari

Vernielingen in Arnhem • verdachte schietpartij aangehouden

Het actuele 112-nieuws uit Gelderland lees en zie je in onderstaand liveblog. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden, vermissingen en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 26 januari, 20:58 uur
20:58

Vernielingen in Arnhem

De politie in Arnhem is op zoek naar tips over vernielingen die in de nacht van maandag op dinsdag zijn aangericht op onder meer de Boterdijk. Auto's, bushokjes en reclamezuilen moesten het ontgelden.
20:56

Controle door studenten

Studenten van de politieacademie zijn vrijdag aan het einde van de middag een grote verkeerscontrole begonnen in Doetinchem. Op de parkeerplaats van Sportpark Zuid aan de Liemersweg worden bestuurders staande gehouden voor verschillende controles.
De eerste bonnen werden al vrij snel uitgedeeld.
Bestuurders worden gecontroleerd op de parkeerplaats.
Bestuurders worden gecontroleerd op de parkeerplaats. © 112Achterhoek-nieuws
18:00

Fietser geschept

Een fietser raakte vrijdagmiddag gewond door een aanrijding met een auto in Apeldoorn. Het ongeval gebeurde op de kruising van de Anklaarseweg met de Fugastraat in Apeldoorn.
Het slachtoffer is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.
De fietser werd gewond naar het ziekenhuis gebracht.
De fietser werd gewond naar het ziekenhuis gebracht. © Luciano de Graaf
15:55

Verdachte aangehouden voor dodelijke schietpartij

De politie heeft een verdachte aangehouden voor de dodelijke schietpartij aan de Amerstraat in Arnhem in de nacht van zondag 10 op maandag 11 december 2023. Hierbij kwam een 31-jarige man uit Velp om het leven. In de ochtend van dinsdag 23 januari kon de politie een 20-jarige man uit Ede aanhouden aan de Taklaan. De verdachte zit in voorlopige hechtenis.
De man wordt aangehouden in Ede.
De man wordt aangehouden in Ede. © Persbureau Heitink
15:35

Drie verdachten aangehouden voor diefstal van kranen

Op verschillende vakantieparken in en rondom Nunspeet zijn buitenkranen gestolen. De politie heeft onderzoek gedaan en hebben meerdere verdachten op het oog. Drie daarvan zijn woensdag aangehouden in een woning. In de woning vond de politie de kranen, verdovende middelen en een verboden wapen.
Het gaat om twee mannen van 38 en 42 jaar en een vrouw van 21 jaar.
15:30

Video van de grote brand in Arnhem

De brand aan de Forelstraat in Arnhem is sinds 14.00 uur onder controle. De beelden van de rookwolken worden via social media uitgebreid gedeeld. Bekijk hier hoe het eraan toegaat.
Zeer grote brand bij autobedrijf