Arnhem en omstreken / Gelderse Vallei

Actiegroep dwingt minister tot openbare lunch

De mogelijk nieuwe aanvliegroute naar Schiphol, de "Vierde Baan" gaat pal over Gelderland
De mogelijk nieuwe aanvliegroute naar Schiphol, de "Vierde Baan" gaat pal over Gelderland © STOP4deroute
GELDERLAND - Actiegroep STOP4deroute luncht vanmiddag met minister Harbers van Infrastructuur en Waterstaat. Ze willen praten over een plan van de minister dat veel lawaai in onze provincie zou kunnen veroorzaken. Nieuwsgierig? Iedereen kan online meeluisteren en zelfs vragen stellen.
De actiegroep is tegen de ingebruikstelling van een nieuwe aanvliegroute naar Schiphol. Volgens de minister is de Vierde Baan onderdeel van een plan om de overlast van vliegtuiglawaai beter te verdelen over Nederland. Ook is de Vierde Baan belangrijk om Airport Lelystad te kunnen openen.

Veel lawaai

STOP4deroute denkt dat de vliegtuigen voor veel overlast gaan zorgen. Vanaf Nijmegen, Arnhem, Ede en het Rivierengebied gaan de vliegtuigen de landing inzetten en dat gaat volgens de actiegroep voor veel lawaai in onze provincie zorgen.
De lunch met de minister begint om 12.45 uur en kan door belangstellenden online worden gevolgd. Ook kunnen er vragen aan de minister worden gesteld. Belangstellenden moeten zich voor deze online lunch aanmelden via stop4deroute.nl/harbers