Rijk van Nijmegen

Supermarkt gooit noodgedwongen twee zeecontainers vol eten weg

Vlees, pizza's, saus, geraspte kaas: het ligt allemaal in de container.
Vlees, pizza's, saus, geraspte kaas: het ligt allemaal in de container. © Persbureau Heitink
NIJMEGEN - Diepvriespizza's, friet, shoarma en nog meer gekoelde producten zijn na een stroomstoring bij een winkel van Jumbo in de prullenbak beland. In de nacht van woensdag op donderdag is al het gekoeld en diepgevroren eten onbruikbaar geworden.
Het gaat om de voorraad van de Jumbo aan de Fenikshof in Nijmegen. 's Nachts trad in die vestiging een stroomstoring op, waardoor alle koeling in het pand uitviel.
Toen duidelijk werd dat een reparatie niet snel genoeg zou kunnen gebeuren, heeft de supermarkt twee zeecontainers laten aanrukken. "De producten zijn de hele nacht ongekoeld geweest. We konden daarom de voedselveiligheid niet meer waarborgen en hebben het helaas weg moeten gooien", laat de Jumbo weten.

Kaas, vlees, ijsjes

Alle producten worden nu in de zeecontainers gegooid, omdat ze niet meer te gebruiken zijn. Vlees en vis, alle soorten kaas en vleeswaren, salades, pizza's, ijs en ijsjes, voorgesneden groenten en fruit: het is allemaal weg uit de winkel.
De Jumbo heeft inmiddels weer stroom en functioneert weer. Alle vriezers en koeldeuren in de winkel en het magazijn zijn echter leeggehaald.
Wanneer klanten weer gekoelde producten kunnen kopen bij de supermarkt, is nog niet duidelijk.
Klanten kunnen nu geen gekoelde producten kopen: