liveblog | 25 januari

Brand op binnenvaartschip • branden Giesbeek nog niet opgelost

Het actuele 112-nieuws uit Gelderland lees en zie je in onderstaand liveblog. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden, vermissingen en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 25 januari, 19:00 uur
19:00

Drugsafval gedumpt

Op de parkeerplaats Tolnegen langs de A1 bij Stroe zijn tientallen vaten gedumpt. Het gaat voornamelijk om kleinere jerrycans en enkele grote 200 liter vaten. Het gaat vermoedelijk om drugsafval, zegt de politie ter plaatse.
17:38

Brand op binnenvaartschip

Op een binnenvaartschip in de overnachtingshaven van IJzendoorn is donderdagmiddag brand uitgebroken. De brandweer werd even na 16.30 uur gewaarschuwd.
De voorkant van de 'Contrans 3' staat in brand. Volgens correspondent ter plaatse gaat het om de woning op het schip. Er komt veel rook vrij bij de brand. De blusboot van de brandweer in Tiel is ook ter plaatse gekomen.
De voorzijde van het schip staat in brand.
De voorzijde van het schip staat in brand. © Marco van Deick/Persbureau Heitink
15:11

Lading kwijt

Op de Apeldoornseweg in Arnhem verloor een automobilist donderdag de lading die in hij een aanhanger vervoerde. Een gedemonteerd tuinhuisje kwam daardoor op de weg en in de berm terecht.
Door het nemen van een bocht begon de lading over te hellen, waarna de aanhanger deels kantelde. Medewerkers van een glasbedrijf die in de buurt waren, assisteerden vervolgens om de boel op te ruimen en weer op de aanhanger te zetten.
Door het ongeval was één rijstrook tijdelijk geblokkeerd.
Deze auto verloor in Arnhem lading uit een aanhanger.
Deze auto verloor in Arnhem lading uit een aanhanger. © Persbureau Heitink
11:19

Geen aanhoudingen na brand in Giesbeek

De twee branden die in de nacht van woensdag op donderdag woedden aan de Klaverweide in Giesbeek, zijn nog in onderzoek. De politie hield rond 04.15 uur weliswaar iemand staande, maar het is nog niet duidelijk of diegene mogelijk betrokken is geweest bij de branden.
De politie hoopt dat mensen in de omgeving die deurbelcamera's en dashcams hebben, hun beelden willen overdragen aan de politie.
Eén van de branden aan de Klaverweide was in een gang achter woningen.
Eén van de branden aan de Klaverweide was in een gang achter woningen. © Persbureau Heitink
07:00

Autobrand in Arnhem

Op de Henry Dunanthof in Arnhem heeft in de nacht van woensdag op donderdag een geparkeerde auto in brand gestaan. Even na middernacht werd de brandweer gealarmeerd. Toen brandweerlieden aankwamen stond de voorkant van het blauwe voertuig in lichterlaaie. Ze hebben het vuur geblust, maar de auto kan als verloren worden beschouwd. Dat meldt een 112-correspondent ter plaatse.
De naastgelegen auto heeft ook schade opgelopen door de warmte die vrijkwam bij de brand. Brandstichting wordt niet uitgesloten. De politie doet onderzoek naar de oorzaak.
De twee auto's.
De twee auto's. © Persbureau Heitink
06:55

Twee branden in één nacht in Giesbeek

In de nacht van woensdag op donderdag woedden twee branden in Giesbeek.