Arnhem en omstreken

Waarom hybride werken niet alleen maar voordelen heeft

Een vrouw werkt aan de eettafel in haar woonkamer.
Een vrouw werkt aan de eettafel in haar woonkamer. © ANP
ARNHEM - Het is bij veel bedrijven een blijvertje na corona: het hybride werken. Veel mensen vinden de mix van thuis en op kantoor werken prettig en je kunt er ook een hoop tijd en fileleed mee besparen. Alleen maar voordelen zou je denken, maar er zijn ook valkuilen.
"Je hebt mensen die de gezelligheid van kantoor missen. En vergeet niet dat contact via Teams anders is dan echt contact. Een grap kan bij de koffieautomaat hilarisch zijn, maar compleet doodslaan in een Zoom-meeting", zegt projectleider Maaike Klein Ikkink, die bij VGZ in Arnhem op zoek is naar de perfecte hybride werkformule.

Het is de eerste Nationale Werk-Privé Balans Week. Kennisinstituut TNO deed onderzoek onder zesduizend werkenden. Hiervan bleek 35 procent regelmatig thuis te werken. Werknemers werkten medio 2023 gemiddeld 6,8 uur per week vanuit huis, dit was eind 2019 nog gemiddeld 2,6 uur per week.

Klein Ikkink vindt dat de scheidslijnen tussen werk en privé meer vervagen door het thuiswerken, wat volgens haar tot problemen kan leiden. "Sommige mensen hebben moeite om grenzen aan te geven en de regie te nemen. Daar moeten leidinggevenden alert op zijn", benadrukt ze. "Sommigen gaan maar door. Ik probeer daar zelf ook op te letten. Twee avonden doorgewerkt? Dan later twee middagen compenseren. Maar als je nieuw bent in een organisatie, is dat best lastig."

Sociale aspect

Het sociale aspect is vaak een belangrijke reden om weer naar kantoor te gaan. "Je hebt mensen die alleen nog maar thuiswerken. Maar wie past op die mensen? Wie vraagt hoe het met je gaat? Je kunt elk uur een Teams-overleg hebben, zonder dat iemand enig idee heeft hoe het met je is. Ook dat is iets om alert op te zijn", stelt Klein Ikkink.
Psycholoog en beroepscoach Peter Vooren deelt die mening. "Een grote valkuil is het verliezen van het contact en de aansluiting. Dan kan het gaan om iets inhoudelijks, bijvoorbeeld waar iemand mee bezig is, maar ook om hoe het met iemand gaat. Daar ligt een groot risico voor mensen. Dat ze bijvoorbeeld vereenzamen als ze te lang en te veel thuiswerken."
Bij VGZ zijn veel medewerkers enthousiast over het hybride werken, omdat het veel voordelen heeft. Maar Klein Ikkink benadrukt dat de grens tussen werk en privé moet worden bewaakt. Kijk naar een korte reportage:
Voordelen van thuiswerken (maar er zijn valkuilen)