Arnhem en omstreken / Achterhoek

Welke plaats wordt in 2024 de allermooiste van Gelderland?

Kootwijkerbroek, winnaar in 2023
Kootwijkerbroek, winnaar in 2023
ARNHEM - Wil jij je dorp of buurtschap een jaar lang de mooiste plaats van Gelderland mogen noemen? Schrijf je dan nu in voor Zomer in Gelderland 2024 en mail naar zomer@gld.nl.
Kootwijkerbroek werd in 2023 de grote winnaar van Zomer in Gelderland. De voorbereidingen op een nieuwe editie zijn begonnen en dorpen, buurtschappen en wijken kunnen zich aanmelden. De grote vraag is wie de opvolger wordt van Kootwijkerbroek.

Wat moet je kunnen?

In elke plaats die meedoet zoeken we een team van tien personen. Dat team krijgt op één dag enkele opdrachten, waarmee maximaal 1500 euro verdiend kan worden voor een goed doel dat de plaats zelf kiest. Omroep Gelderland is de hele dag in het dorp, buurtschap of de wijk en maakt daar live bijdragen op radio, televisie en onze sociale media. Jouw plaats staat dus een hele dag in het middelpunt van de belangstelling.
We registreren wat er leeft en speelt en laten zien hoe mooi je dorp, buurtschap of wijk is. Zomer in Gelderland trekt er in 2024 drie weken op uit, van 5 tot en met 23 augustus op de doordeweekse dagen. Data worden in overleg met de deelnemende dorpen bepaald.

Enthousiaste reacties

De stemming in Kootwijkerbroek was vanzelfsprekend euforisch, maar ook deelnemende dorpen die niet wonnen waren enthousiast: "Het was echt geweldig, ik zou iedereen aanraden mee te doen", zei aanvoerder Oscar van Leeuwen van het team van Braamt vorig jaar.
"We hebben een geweldige dag gehad, dit was voor onze dorpen fantastisch", hoorden we van Jan Borgman uit Vierakker, het dorp dat samen met Wichmond als één team optrok. Wil je je opgeven? Dat kan via zomer@gld.nl. Stuur een e-mail en we bellen met meer informatie!

Eretitel

Doel van het project Zomer in Gelderland is om de samenhang in dorpen te vergroten en Gelderlanders te laten zien hoe mooi en hoe verschillend de provincie is. Het dorp dat uiteindelijk de meeste euro's bij elkaar sprokkelt, mag zich een jaar lang Mooiste plaats van Gelderland noemen.
Het is een soort van eretitel die inmiddels niet meer weg te denken is bij Zomer in Gelderland. Of je nou echt de mooiste plaats bent of gewoon de opdrachten het beste hebt uitgevoerd, dat maakt niet uit: een titel is een titel!